Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az alábbi esetbe kötelezhetnek...

Az alábbi esetbe kötelezhetnek a termék kifizetésére?

Figyelt kérdés
Rendeltem online 2 terméket utánvétes kiszállítással egy boltból. Kihozta a futár szolgálat de csak az egyik terméket habár a számlám mindkettő fel volt tüntetve. Nem értettem de ki akartam fizetni azt az egyet mire a futár közölte h már ki lett fizetve kártyával. Én mondtam neki h ez lehetetlen ,erre ő telefonált egyet de megerősítette h kivan fizetve. Én elektronikusan aláírtam h átvettem a csomagot és a futár távozott. A számlán is az áll pedig h utánvét. Szóval ingyen kaptam egy terméket. Kérdésem pedig az lenne h ezek után ha valaki rájön a hibára még kötelezhetnek utólagos fizetésre vagy nem?

2016. aug. 9. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
Nem gondolnám. A kereskedő ne adja oda az árut, amíg ki nincs fizetve, ez az ő felelőssége. Szép is lenne, ha megvennél valamit, majd hetek múlva zaklatna a boltos, hogy fizesd ki még egyszer, mert rumli van a könyvelésben.
2016. aug. 10. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Természetesen kötelezhetnek, hiszen jogtalanul vetted át a terméket fizetés nélkül (még akkor is ha nem a te hibád).

Ha van gerinced jelzed magad a webshopnak, ha nincs megvárod amíg rájönnek. De fizetni így is úgy is kell majd.

2016. aug. 10. 09:34
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Azért a pofám leszakad, hogy nem az az első, hogy felhívd a webshopot és tisztázd a dolgot...
2016. aug. 10. 12:50
 4/5 A kérdező kommentje:
A futár telefonált de megerősítették h ki lett már fizetve
2016. aug. 11. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem meg nem a vevő dolga a kereskedő katyvaszos könyvelésének a rendbetétele. Meg az sem az ő dolga, hogy egy trehány kereskedő, trehány szállításaiból eredő károkat csillapítsa.

Rendelt két terméket, ehhez képest hoztak neki egyet. Már ez is eléggé gáz. Van egy számlája két termékről, kapott ehhez képest egyet. Nem hinném, hogy elvárható, hogy a számla alapján fizessen a futárnak dupla árat. Mást meg mit fizessen, mint ami a számlán van? A NAV sem igen fogad el más megoldást, mint egy kiállított számla teljes kielégítését...

A futár szerint rendezve volt a számla, a kereskedőnél is így volt a könyvelésben, hát akkor így volt. Ha egy számla le van könyvelve, hogy fizették, akkor le van könyvelve, azt még egyszer nem lehet kifizetni.

Az ilyen kereskedővel nem kell foglalkozni, rendelni sem kell tőle többet. Ha kára van, tegyen rendet a papírjai között, szállítson pontosan, számlázzon pontosan, és akkor majd nem lesz. A vevői sem hinném, hogy elégedettek, ha ennyire pontatlanul szállít, számláz.

2016. aug. 11. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!