600 nm-en miket érdemes termeszteni?
Krumpli és hagyma, ez a 2 ami mindenféle tudás nélkül termeszthető, szinte bárhol megterem. Fogjuk rá, hogy változatosan elkészíthető, de legfőképpen megment az éhhaláltól. Könnyen tárolható és laktató.
100m2-en termeltem krumplit, félig rohadt, illetve mások által kidobott régi rossz krumpliból, 370kg lett. Hüvelyesekhez sok szerencse kell, illetve a termés max. mennyiségéből sem lehet sokáig kihúzni. Répa zöldség, szintén mázlin függ, illetve sok műtrágya kell neki, homokos laza talaj, ami nálam nincsen. Paradicsomból 16m2-en lett 20 vödörrel, sikeres cserével kaptam érte 1 kotlóst 27 tojással, ebből 22 csibe kelt ki, 12 kakasból 11 fazékban végezte, 1-et pedig elcseréltem másik udvarból való kakasra.
Mivel se pénzem nem volt, se területem a táphoz, ezért a lábasjószág is krumplit evett, én pedig krumplival ettem őket :)
Az utcán legelésztek mondhatni szabadtartásban, illetve másoknál nyírtam a füvet, amit megszárítva tartósítottam, majd darálva a főtt krumplihoz kevertem nekik. Olvastam egy másik tartósítási módot is miszerint, lezárt hordóban víz alatt kell tárolni és télire is megmarad, de nálam ez a hordó szétdurranását eredményezte, gondolom beindult a biogáztermelés és szétdobta a fémhordót, olyan hangja volt, mint egy tanknak :)
Próbáljál meg 2 évig szinte minden nap csak krumplit enni, ezt bárminek nevezheted, csak éppen romantikus nem!
Lassan fél éve van állásom, az óta 1 hasábnyi krumplit sem ettem, nem is tervezem a közeljövőben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!