TB tartozásom van és behívtak CT vizsgálatra. Kiszámlázzák a vizsgálatot?
Az új munkahely elküldött tüdőszűrésre, gondolom azt nem én fizetem. Egy ilyen szűrés után hívtak vissza további vizsgálatokra pl CT. Egy vizsgálaton már voltam akkor nem szóltak hogy tartozásom van.
(A körzeti orvosnál pirossal kiírta a tb tartozást)
"Csak" 100ezer körüli összeg + néhány 10ezer késedelmi, de ez nekem nagy pénz.
1. A tüdőszűrés általában fizetős, kivéve ha a munkahely átvállalja, vagy pedig olyan régióban élsz, ahol fokozott TBC gyakoriság miatt ingyenes a szűrés. De ha eddig nem fizettél, akkor utólag már nem kell (mert azt a vizsgálat előtt kell).
2. Nem számláznak ki semmilyen vizsgálatot/beavatkozást akkor sem, ha nincs TB-d. Majd fogsz kapni egy papírt, hogy a rendszer szerint nincs jogviszonyod, rendezd és bla-bla, különben jön a NAV.
3. Érdekes, hogy melóhelyed van, de nincs jogviszonyod, mert ha bejelentettek, akkor rendezettnek kellene lenni a jelenlegi jogviszonyodnak... Az, hogy korábban volt olyan időszak, amikor rendezetlen volt, az a NAV dolga, amit majd adó módjára behajtanak, legalábbis én így tudom.
De a lényeg, hogy a 2. pont tuti, vagyis biztos nem számlázzák ki a CT-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!