Tehet ilyet a munkáltató, hogy nem fizet ki?
Feltételezem,ha 4 órában bejelent,van munkaszerződésed. Azt nézd át.
Szerintem nem jogszerű a visszatartása,de nem vagyok jogász.
"Balatonparti étteremben dolgozom lassan 3 hete pincerkent, napi 12-15 órában, a szerződésemben napi 4 óra van, havi szinten 65 ezer forint."
Csak csendben és halkan kérdezem meg: ha nem mondanál fel és a hónap végén csak 65 ezer ft-ot kapnál, akkor mit tudnál tenni? Semmit. Ugyanis papírod csak 65 ezer ft-ról van. Tehát már akkor eleve "vesztes" voltál, amikor belementél ebbe a 4 órás szerződésbe.
Max rá tudod küldeni valamelyik hatóságot - mást nem tudsz csinálni - de ettől pénzed nem lesz :-(
Abban a pillanatban léptem volna le, amikor kiejti a száján a 2 hét benntartást meg a 4 órás bejelentést.
Amennyiben az első kifizetést sem várod meg ne számíts semmire! Ez egy jó tanulópénz amihez itt hozzájutottál.
Helyedben, fizetésig kussban lennék. Aztán meg azonnali hatállyal felmondanék, ha mindenképp ragaszkodsz hozzá. Bár halkan megsúgom ennél jobban MO n nem kereshetsz és ami ennyire jól hangzik ott valami nagyon sáros dolog van..
..Igen megteheti ahogy fentebb is írták.
Apropó, felmondani is kizárólag írásban lehet!
Köszönöm szépen a válaszokat! Eleinte a 2 hét benntartást úgy magyarázta hogy abból nem lehet kérni... Arról nem esett szó bogy felmondás/kirúgás esetén az elúszik.
Egyébként tudom hogy magyar szinten jól keresek, van szállás, kaja, de eddig Ausztriában dolgoztam és mist lenne lehetőségem visszamenni.
A negatív kommentekre meg csak annyit, hogy 20 éves vagyok... Sajnos nem látom még at az egészet és megbizom az emberekben. Jó tapasztalati lehetőségnek bizonyult hogy főpincérként dolgozhatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!