Diákmunka problémák?
Sziasztok!
A vàrosom önkormànyzatàl van lehetőség diàkmunkàra.Az értesítőbe amit küldtek az àllt könnyű fizikai munkàkra lehet jelentkezni intézményekbe(bölcsőde ovóda idősekotthona földhivatal stb).Lehetőség van irodakban segiteni(fénymàsolàs nyomtatàs) vagy ovódàkban bölcsődékben segíteni a gyermekfelügyeletben.Én jelentkeztem is ovódàba és mondtàk hogy mielott mennek az oviba menjek be a jarasihivatalba megbeszelesre.Bementem es ott közölték hogy a polgàrmester az egyik pillanatról a màsikra úgy döntött hogy a diàkok csinàljàk meg az ebszàmlàlàst.Ami abból àll hogy a csapatok kapnak 3-4 utcat es ezekbe az utcakba minden hàzba be kell csöngetni és minden kutyànal ki kell tölteni egy oldalnyi kérdőívet a gazdaval együtt. Ezzel nem lenne bajom szìvesen csinàlnàm csak nem 36 fokba a tűzőnapon napi 6 óràt ráadàsul a vàros legtàvolabbi utcàiba kell elmenni gyalog ami tőlünk 8km-re van és onnan vissza is kell jönni.Pàr napja csinàlom csak de màr hólyagosra égtem meg szerintem napszúràst is kaptam.Nem szeretnék hisztizni mert màs még ennyit se tud csinàlni mert nem talàl munkàt de szerintem ez 16-18 éves diàkoknak havi nettó 55 ezerért nem korrekt.
Az lenne a kérdésem, hogy ez szabàlyos? Nem erről adtak nekünk tàjékoztatàst és nem erre jelentkeztünk.
Öhmm... már nem azért, de ha egy kicsit is gondolkoznál, akkor... 1., bekennéd magad naptejjel, 2., nem gyalog, hanem biciklivel mennél a 8 km-re lévő célpontokhoz.
Másrészről meg megérteném, hogy sírsz, ha mondjuk valami tényleg szar munkát kaptál volna, de az ebszámlálás egyáltalán nem az, a vendéglátóipari munkák sokkal rosszabbak(legalábbis szerintem, én nem tudtam csinálni mindenesetre), de a gyári munka sem egy leányálom.
Én szívesen csinálnám, és ne viccelj már, ez tényleg könnyű fizikai munka.
Más meg ennél kevesebbet kap, és nehéz fizikai munkát végez.
Tűző napon kapálnak, szemetet szednek, hajlonganak.
6 órára 55 ezer, az rendes 8 órával számolva a minimálbér, 73 ezer.
Diákként, végzettség nélkül nem hisztizned kéne, hanem örülni a lehetőségnek.
És ahogy írták előttem: nem kötelező csinálni.
Eszem megáll, hogy még ezt is úgy állítják be, mintha valami elviselhetetlenül nehéz fizikai meló lenne.
Süt a nap... anyám... NYÁR VAN!
HA nem sütne, akkor meg az lenne a baj.
Ha ennyire nem felel meg, akkor ne csináld, de akkor pénzed sem lesz, vagy kuncsoroghatsz anyuéktól egy strandbelépőre valót.
Mikor én voltam diák, olyan sokan akartunk dolgozni, hogy nem volt annyi munka. Hetente mentünk be a szövetkezethez, hogy van-e valami. Ha hívtak, ugrottunk, hogy legyen pénzünk.
"szerintem ez 16-18 éves diàkoknak havi nettó 55 ezerért nem korrekt"
Szerintem meg nagyon is korrekt, normális bérezés, tekintve, hogy végzettség sem kell hozzá, és neked nincs is. Sétálgatsz, a saját tempódban dolgozol, nem lihegnek a nyakadba, nem ugráltat a főnököd, stb.
Az, hogy 8 km-re van tőled... és? Diálbérlet minimális összeg, a 8 km meg busszal 10-15 perc, vagy annyi se.
Vagy bicikli. 20 perc alatt ott vagy.
Ez is a bajod, hogy messze van... Hát nem lehet minden a szomszédban!
Én 20 km-t utazok naponta 2x, hogy dolgozhassak. Van olyan kollégám, aki naponta 2x100 km-t tesz meg.
Megtehetné mindenki, hogy otthon marad nyavalyogni.
De nekem nem büdös a munka, nem a kifogásokat keresem.
Szép világ lesz, már most is túl sokan vannak, akik nem akarnak dolgozni, és úgy látom, a fiatalok is sak azt várják el, hogy munka nélkül az ölükbe hulljon a pénz.
Most nem tudom hogy miért kell ilyen lenézően vàlaszolni..
pàr dologban dologban igazatok is van
Igen ki vagyok akadva mert NEM ERRE JELENTKEZTEM a munkaszerződésről annyit hogy azt mondtàk hogy az oviba küldik ki és ott kell alàìrnom....nos mivel engem minden értesìtés nélkül àttettek ebszàmlàlàsra igy fogalmam sincs mi van a szerződésemmel..meg kérdezni se tudom mert amire visszaérek a munkabol az illetekes reg haza ment.
Es en ezt az ebszamlalast nem a diakokkal csinaltatnam mert az emberek egyszerűen nem akarnak a "taknyos gyerekeknek" ajtót nyitni ha ki is nyitjak szószerint elküldenek a p*cs*ba es hiaba mondom hogy az önkormànyzattól jöttem akkor is k*rv*anyaznak meg egyebek...termeszetesen errol se tudok panaszt tenni mert nincs senki se aki foglalkozna ezzel
Amugy is én csak annyit kérdeztem hogy szabalyos-e. Az màs dolog hogy egy "nehez" munkanap utàn leìrtam a véleményem.16 éves vagyok most kezdek ismerkedni a munkaval szerintem van jogom tevedni hogy ez az egesz meg sem egy olyan nagy dolog.Szamomra ez az első ilyen èlmény munkaval kapcsolatban.Utazassal kapcsolatban szerintetek ha lennenek ilyen lehetosegek nem hasznalnam? Biciklimet az allomason biciklizarral egyutt elloptak es nincs penzem ujat venni.Busz?! Ott meg buszmegallo sincs...igazabol haz sincsen csak lakokocsik.
Köszönöm a hozzàszólàsokat mindegyikbe volt valami hasznos szàmomra ami segit felfogni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!