Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megrovást kaptam a munkahelyem...

Megrovást kaptam a munkahelyemen, mert nem tudtak berendelni nyaralás közben. Ezt lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy iskolánál vagyok rendszergazda (SzSzB megye)

Párommal Hévízen voltunk 5 napot nyaralni. Hétfőn jött a KLIK-től egy határidős összeírni való a gépeket, alkatérszeket illetően. Hétfőn reggel jött a mail, a határidő kedd 14 óra. Főnököm felhívott, hogy most azonnal be kéne mennem, mert feladat van. Mondom nyaralunk (gépet sem vittem magammal) onnan 250 km-re, nehéz lenne. Aztán mikor ma jöttem dolgozni, rögtön leordítás, meg hogy én felelőtlen szemét alak vagyok, meg hogy merészelek szabadságot kivenni ilyenkor. Most ez munkajogilag lehetséges? NINCS rendelkezésre állás a munkaszerződésemben.

26/F

2016. jún. 23. 09:30
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Ha nincs rendelkezésre állás, akkor semmi alapja nincs a munkáltatónak leordítania/megrovásban részesítenie. Amennyiben van lehetőséged, keress másik munkahelyet, "ezek" meg oldják meg a dolgokat, ahogy tudják...
2016. jún. 23. 10:07
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Valaki kiadna neked a szabit, nem? Gondolom a felettesed tudott róla. vagy csak úgy leléptél mert nyári szünet van?

De ha a fizetésedből nem voltak, akkor ne törődj vele. Jobb lett a napja az üvöltözőnek.

2016. jún. 23. 10:25
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
na ez esetben kell a leugatót elküldeni a jó édes *** anyjába.
2016. jún. 23. 11:21
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

A szabadságot alá szokták íratni a főnököddel, tehát így engedélyezi egy felettesed.

Nem igazán értem ezt a cirkuszt, hacsak nem minden egyéb bejelentés/közlés nélkül mentél el és nem is írtad ki a szabit hivatalosan?

2016. jún. 23. 15:35
 5/8 anonim ***** válasza:
31%

Én az előírt óraterhelésnél 54%-al többet teljesítek, erre írásbeli megrovást kaptam, mert szerintük 22%-al kevesebbet!

Kilátásba helyeztek, havi -40e bruttó korrekciót, tehát bruttó 142e-ért gondolják a munkám és erre fel még mást is rám akarnak sózni, a szombati oktatást elvárják, de nem fizetik, a vizsgáztatással is ez a helyzet.

Évi 46 nap szabadnap, ebből 12-öt töltöttek szombati oktatással, 5-öt a felújítás miatt voltam benn, 1 nap rovarirtás, 3 nap ügyelet. Lehet irigykedni a rengeteg szabadidőre és fizetésre :)

Kérdező én nem lepődtem meg a történeteden, sajnos mindennapos!

2016. jún. 23. 18:34
 6/8 anonim ***** válasza:
37%
Tanulság: nyaralás alatt nem veszed fel a céges számot, dönts el, hogy nyaralsz vagy sem. A főnök meg ordítson csak, a szabadság az szabadság, oldják meg vagy szóljanak előre, hogy ezzel még tervezned kell.
2016. jún. 23. 20:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Persze, mindenki aláírta a szabi papírt, akkor senki sem mondott semmit. Külön céges telefon nálunk nincs. De ahogy látom ez a hozzáállás általános a közszféra ezen szegletében. :S
2016. jún. 24. 08:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen ez az általános, illetve a közszférákban dolgozok és az oktatók gyűlölete is a gyerekkori egyeseknek hála :)
2016. jún. 24. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!