Megrovást kaptam a munkahelyemen, mert nem tudtak berendelni nyaralás közben. Ezt lehet?
Sziasztok! Egy iskolánál vagyok rendszergazda (SzSzB megye)
Párommal Hévízen voltunk 5 napot nyaralni. Hétfőn jött a KLIK-től egy határidős összeírni való a gépeket, alkatérszeket illetően. Hétfőn reggel jött a mail, a határidő kedd 14 óra. Főnököm felhívott, hogy most azonnal be kéne mennem, mert feladat van. Mondom nyaralunk (gépet sem vittem magammal) onnan 250 km-re, nehéz lenne. Aztán mikor ma jöttem dolgozni, rögtön leordítás, meg hogy én felelőtlen szemét alak vagyok, meg hogy merészelek szabadságot kivenni ilyenkor. Most ez munkajogilag lehetséges? NINCS rendelkezésre állás a munkaszerződésemben.
26/F
Valaki kiadna neked a szabit, nem? Gondolom a felettesed tudott róla. vagy csak úgy leléptél mert nyári szünet van?
De ha a fizetésedből nem voltak, akkor ne törődj vele. Jobb lett a napja az üvöltözőnek.
A szabadságot alá szokták íratni a főnököddel, tehát így engedélyezi egy felettesed.
Nem igazán értem ezt a cirkuszt, hacsak nem minden egyéb bejelentés/közlés nélkül mentél el és nem is írtad ki a szabit hivatalosan?
Én az előírt óraterhelésnél 54%-al többet teljesítek, erre írásbeli megrovást kaptam, mert szerintük 22%-al kevesebbet!
Kilátásba helyeztek, havi -40e bruttó korrekciót, tehát bruttó 142e-ért gondolják a munkám és erre fel még mást is rám akarnak sózni, a szombati oktatást elvárják, de nem fizetik, a vizsgáztatással is ez a helyzet.
Évi 46 nap szabadnap, ebből 12-öt töltöttek szombati oktatással, 5-öt a felújítás miatt voltam benn, 1 nap rovarirtás, 3 nap ügyelet. Lehet irigykedni a rengeteg szabadidőre és fizetésre :)
Kérdező én nem lepődtem meg a történeteden, sajnos mindennapos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!