Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy laptopot az elmúlt pár napban, de amikor kiszállították, akkor nem az volt a dobozban, amit rendeltem. Kibontani nem lehetett hamarabb, mert a Magyar Posta szállította ki. Beszéltem az ügyfélszolgálattal és azt mondták, hogy a napokban küldenek egy futárt és visszaviszik a gépet. És átellenőrzik majd visszautalják a pénzt a számlámra.

Viszont tartok tőle, hogy nehogy az legyen, hogy elviszik a gépet és vissza se utalják.

Ezért minden online számlát/rendelést/emailt elmentettem.

Direkt nem írok webáruház nevet, de Magyarországon elismert.

Hány napon belül kellene visszautalniuk a számlámra a pénzt? Vagy, ha netalántán legrosszabb eset lenne és nem küldenének semmi pénzt vissza, akkor mit kellene tennem következő lépésben?

Köszönöm annak aki segít!

2016. jún. 15. 16:11
 1/4 anonim válasza:
Ez nekik kötelességük törvényileg, hogy 8 napon belül visszavegyék a terméket bármi indok nélkül. Ha nem történik semmi, akkor mehetsz a fogyasztóvédelemhez. Nem nagy durranás az egész. Vissza fogják utalni
2016. jún. 15. 16:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Első rendelésem lett volna, de hát ez lett a vége.

Legközelebb személyesen intézem az ilyet.

2016. jún. 15. 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:

valamilyen úton - módon kellene papírt szerezned arról, hogy a futárnak átadtad a terméket - különben nem fogod tudni bizonyítani, hogy visszaküldted.

Kérdezz rá a webáruháznál, hogy történik-e ilyenkor valamilyen papír alapú átadás- átvétel?

2016. jún. 15. 17:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a webshop nem ismeri el hogy hibáztak nem fognak semmit visszautalni. Ennyi erővel rendelhetek egy iphone6 telefont. Atveszem majd felhivom őket hogy egy lumia volt a csomagban. Közben én cseréltem ki...ha ez így működne akkor sok webshop lehuzhatna a rolót.
2016. jún. 16. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!