Mi a tőzsde, árutőzsde?
Mármint azt tudom, hogy mi a tőzsde, de az árutőzsde? Azon ha veszel akármilyen árut bármilyen mennyiségben kihozzák neked?
Hülyén fogalmazok vagy csak egyszerűen nem tudom magam kifejezni.
Igazából arra gondolok, hogy amit veszel az árutőzsdén vagy a tőzsdén az mind csak papír formájában létezik?
Én értem a kérdésed :-)
Amit az árutőzsdén veszel, már az sem papír formában létezik (elvileg úgy kellene, valós termékkel/áruval a háta mögött), hanem digitalizált formában.
Tehát, ha megveszel 5 tonna búzát, akkor Neked a brókercégnél a számládon az fog szerepelni, hogy van 5 tonna búzád, ennek kifizeted az ellenértékét, de a valóságban, ha fel akarnd használni ezt az 5 tonna búzát... hát, lehet nehézségbe ütközne a dolog :-) Szóval inkább csak a részvények forognak, azok is elektronikusan. De ha eladod, akkor megkapod az akkori piaci értékét.
Emiatt változik az igazi termékek árfolyama, értéke.
Amúgy meg a valóságban nem tudnál venni annyi árut mert nem végtelen mennyiségben áll rendelkezésre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!