Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ehhez mit szólnak azok akik...

Ehhez mit szólnak azok akik szerint Magyarország élhetetlen és muszáj külföldre menekülni innen?

Figyelt kérdés
Mindenki (majdnem mindenki) azon sír, hogy itt lehetetlen megélni és csak menekülni érdemes. Ahelyett, hogy azt mondanák meg lehet itt jól élni csak ők nem azok közé tartoznak akik megtudnak. Mi is itthon dolgozunk havonta a jövedelem bőven milliós összeg. Házunk hatalmas, több autó egyszerre és nagyon sok millióba kerültek. Jobban élünk mint a legtöbb ember aki kiment dolgozni (diplomások). Persze a kinti minimálbérből lehet, hogy többre futja mint az itteniből. Tipikus duma, hogy ott mindenki bére elég az alap megélhetéshez ami igaz is de a luxushoz nem. Aki meg azt nézi mennyi kint a legolcsóbb autó az szerintem borzalom. Itthoni jövedelmünk nagyobb mint azoké a "kintieké" akik szerint itt nem lehet élni csak menekülni lehet. És a környezetünkbe még csomó másnak is. És ezek nem illegális jövedelmek. Gondoltam leírom ne higgyék azt, hogy teljesen élhetetlen az ország max nekik az.

2016. jún. 11. 21:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
58%

"Tudod, kérdező, azért érdemes kimenni külföldre, mert ott, ha sikeres vagy, elismerően bólogatnak, itt meg jönnek károgni, hogy "biztos adót csalsz", "biztos kizsákmányolod az alkalmazottaidat", "biztos fideszes politikus rokona vagy" és a többi."

Azért "kárognak" ilyeneket, mert sajnos elég sok példát lehet látni ezekből.

Ellenben a hosszú évek óta, politikai hátszél nélkül sikeres magyar vállalkozás, ahol az alkalmazottaknak tisztességes bért fizetnek és tisztességesen be is vannak jelentve, nincs suskus a túlórákkal és egyéb területeken se születnek "okos megoldások", elég ritka.

Én a magam részéről mindenesetre nem feltételeztem, hogy a kérdező vállalkozásánál "kizsákmányolás" folyna. Egy szimpla kérdést tettem fel, viszont elég beszédes, hogy válasz nem érkezett rá.

Külföldön lehet, hogy azért bólogatnak elismerően károgás helyett, mert ott az említett dolgok talán tényleg sokkal ritkábbak.

Más az adómorál, az adócsalás nem össznépi sport. Lehet, hogy azért, mert a politikusok nem lopnak annyira pofátlanul és olyan mértékben mint nálunk. Nem annyira éles a különbség az ő fényűző életmódjuk és az átlagember lehetőségei között. Talán az egész adórendszer nem a lehúzásra épül. Esetleg kevésbé jár az ott élők fejében, hogy megpróbáljanak kibújni az adók alól, mert úgyis csak valamelyik politikus zsebében landol a pénz, miközben pl az oktatás vagy az egészségügy romokban hever.

Elismerően bólogatnak, mert az alkalmazottak kizsákmányolása ott szóba se kerülhet. Ugyanis vannak annyira öntudatosak, hogy ne menjenek bele olyan dolgokba, ami sok magyar cégnél folyik. Hamar csúnya munkaügyi pert akasztanak annak a vállalkozónak a nyakába, aki ilyennel próbálkozna. Meg is engedhetik maguknak a dolgozók ezt a hozzáállást, mert ha elveszítenék a munkájukat, az államtól kapnak olyan ellátást, hogy se a lakhatásuk, se az étkezésük nem kerül veszélybe.

Lehet, hogy tényleg élhetőbb országok?

2016. jún. 13. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!