Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánszemélytől hogy lehet...

KOOK kérdése:

Magánszemélytől hogy lehet hivatalosan behajtani a tartozását?

Figyelt kérdés

Nem írtunk papírt, alkatrészeket vett át, egy darabig semmi gond nem volt vele mert ugyan nem azonnal de utólag átutalással fizetett, aztán egy idő után már se fizetni nem akart se telefonon nem elérhető, illetve elérhető csak nekem nem veszi fel. Email-ek vannak amikben elismeri a tartozását pontos összeget is (ami közel félmillió) nem tudom ez ér e valamit?

Egyáltalán hogy tud nap mint nap tükörbe nézni az ilyen???

Pláne úgy hogy ÉN segítettem ki annó ezekkel a dolgokkal mert semmire se ment volna de erről nagyvonalúan elfeledkezett.

2016. jún. 11. 16:50
 1/5 anonim válasza:
96%
Az ilyen ember jellemét nem ragoznám.... ügyvédhez kéne fordulnod, az emailekez lehet, hogy fel tudjátok használni. Először egy felszólítást kell neki küldeni levélben, hogy ügyvédhez mész, ha x ideig nem fizet. Ennek egy példányát őrizd meg, legyenek rajta tanúk is. Ha akkor sem teszi meg, akkor ügyvéd, aki hivatalosan felszólítja a fizetésre, különben bíróságra megy az ügy (ha az ügyvéd szerint elég bizonyíték van a tartozásra).
2016. jún. 11. 16:58
 2/5 anonim ***** válasza:
39%
Pár ismerőssel miért nem látogatjátok meg?
2016. jún. 11. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Fizetêsi meghagyással
2016. jún. 11. 17:50
 4/5 anonim válasza:

Szia,

Jó, hogy megvannak azok az emailek, menj ügyvédhez, be lehet rajta bíróságilag hajtani.

(nekem is volt már hasonló, kamatmentes kölcsön "fantasztikus" barátnőnek, nekem is ügyvédhez kellett mennem, azóta fizet részletekben)

2016. jún. 11. 18:47
 5/5 anonim válasza:
A "keresd meg egy pár haveroddal" megoldást nem javaslom, mert önbíráskodás és zaklatás, amiért még ő jelenthet fel téged. Hivatalos úton intézd.
2016. jún. 12. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!