Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Önkormányzati lakás, bajba...

Önkormányzati lakás, bajba vagyunk, hogy lehetne megoldani?

Figyelt kérdés
Sziasztok! egy nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok, hogy hogy lehetne ezt megoldani, biztos van valami kiskapu. Mi gy önkormányzati lakásban lakunk több mint 20 éve. Jött egy levél, amelyben az állt, hogy el kell hagynunk a lakást, mert a Mamám nevére van írva, de ő viszont már örökölt egy ingatlant, ami az ő nevén van. Mondták hogy csak akkor lehet átírni a lakást más névre, ha a Mama meghalt. Valahogy nem lehet ezt megoldani? 13 éves a húgom és így akarnak kilakoltatni minket!!!

2016. jún. 7. 14:54
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Mi az önkormányzati lakásban élünk, a mama pedig külön az örökölt házban.

Azt olvastam, akik az önkormányzati lakásban élnek, nem lehet külön átíratni egy örökölt lakást, tehát a mi nevünkre nem lehet átírni

2016. jún. 7. 19:54
 12/27 A kérdező kommentje:
mert ha pl. az én nevemre átírjuk az örökölt lakást, akkor ott tartunk ahol a part szakad, mert akkor már lenne egy ingatlanom, akinek nem jár az önkormányzati lakás
2016. jún. 7. 20:35
 13/27 anonim ***** válasza:
De a mamádé maradhatna az önkormányzaté, nem a te neveden lenne.
2016. jún. 7. 20:38
 14/27 A kérdező kommentje:
igen, ez egy jó megoldás lehetne.. de az örökölt ingatlanon több millió tartozás lett az évek alatt, és emiatt nem lehet... nem tudjuk mit csináljunk nagyon el vagyunk keseredve... :(
2016. jún. 7. 20:50
 15/27 anonim ***** válasza:
Már az sem szabályos, hogy másnak adja a bérelt ingatlant
2016. jún. 7. 20:53
 16/27 A kérdező kommentje:
átíratni más nevére? miért ne lenne szabályos? akkor lenne szabálytalan ha semmi papír nem lenne róla. kérnék még tanácsokat! :)
2016. jún. 8. 14:37
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a lakásban ő jogosult lakni, tehát ha ő nem lakik ott, ti igen, az szabálytalan (a szerződés szabályozza, tovább adhatja-e).

Ha ő kikötözik, meghal, stb, nem ő dönt arról, ki mehet oda, hanem az önkormányzat újra megpályáztatja a lakást.

2016. jún. 8. 15:07
 18/27 anonim ***** válasza:

Nos, nem tudom, milyen tanácsot vársz még, mikor elég homályos ez az egész dolog...

- nem tudjuk, hol lakik a mama?

- nem tudjuk, ki lakik az önkormányzati lakásban (csak annyit, hogy 4-en)

- nem tudjuk, hogy ki és miért csinálta az örökölt ingatlanban a tartozást, ki az adós? és miért nem lehet átiratni?

Ezen kívül írtam Neked, hogy próbáljátok meg, hogy TI - nem a mama, hanem Te, kérdező - írtok az önkormányzatnak egy lakást, hogy nevezzen ki Titeket főbérlőnek, mint egyenesági rokon - már ha azok vagytok, de ugye ezt sem tudjuk...

Szóval tanácsot vársz, de egy sor dolog nem tisztázott - akkor hogy adjunk tanácsot?

2016. jún. 8. 15:09
 19/27 A kérdező kommentje:

-A mama az örökölt házban lakik, amit ő örökölt, és azon van tartozás, ezért nem tudja átíratni.

-Az önkormányzati lakásban az Anya, nevelőapa és két gyermek lakik (én már elköltöztem onnan, anyukáméknak akarok segíteni.

-az örökölt ingatlanban egy öreg bácsi lakott akinek tartozása volt, vele együtt élt a mama, és ő örökölte a házat a tartozásaival együtt.

Az önkormányzati lakást csak azok kaphatják meg, akik több gyermekkel él, és rászoruló, nos a mamám mikor megpályázta akkor meg kapta, mert rászoruló volt, több gyermekkel (anyukám és testvérei, a testvérek már elköltöztek országszerte).

Nos, éz azt akarjuk megoldani, hogy át legyen írva a lakás akár anyám, akár az én nevemre tök mindegy, a családon belül valakire, mert másnak nincs ingatlan a nevén (én albérletbe lakok) és azt elkerülni, hogy csak akkor lehessen mikor a mama meghalt.

2016. jún. 8. 16:47
 20/27 anonim ***** válasza:
A lakás nem lesz átírva, ezt elfelejtheted. A mama volt a jogosult, ő már nem az. A lakást el kell hagyni, az önkormányzat pedig majd választ bele pályázat alapján új bérlőt (feltehetően sorbanállás van), ha megfeleltek a feltételeknek, pályázhattok. Olyan nincs, hogy a mama jogán maradtok.
2016. jún. 8. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!