Önkormányzati lakás, bajba vagyunk, hogy lehetne megoldani?
Mi az önkormányzati lakásban élünk, a mama pedig külön az örökölt házban.
Azt olvastam, akik az önkormányzati lakásban élnek, nem lehet külön átíratni egy örökölt lakást, tehát a mi nevünkre nem lehet átírni
Nézd, a lakásban ő jogosult lakni, tehát ha ő nem lakik ott, ti igen, az szabálytalan (a szerződés szabályozza, tovább adhatja-e).
Ha ő kikötözik, meghal, stb, nem ő dönt arról, ki mehet oda, hanem az önkormányzat újra megpályáztatja a lakást.
Nos, nem tudom, milyen tanácsot vársz még, mikor elég homályos ez az egész dolog...
- nem tudjuk, hol lakik a mama?
- nem tudjuk, ki lakik az önkormányzati lakásban (csak annyit, hogy 4-en)
- nem tudjuk, hogy ki és miért csinálta az örökölt ingatlanban a tartozást, ki az adós? és miért nem lehet átiratni?
Ezen kívül írtam Neked, hogy próbáljátok meg, hogy TI - nem a mama, hanem Te, kérdező - írtok az önkormányzatnak egy lakást, hogy nevezzen ki Titeket főbérlőnek, mint egyenesági rokon - már ha azok vagytok, de ugye ezt sem tudjuk...
Szóval tanácsot vársz, de egy sor dolog nem tisztázott - akkor hogy adjunk tanácsot?
-A mama az örökölt házban lakik, amit ő örökölt, és azon van tartozás, ezért nem tudja átíratni.
-Az önkormányzati lakásban az Anya, nevelőapa és két gyermek lakik (én már elköltöztem onnan, anyukáméknak akarok segíteni.
-az örökölt ingatlanban egy öreg bácsi lakott akinek tartozása volt, vele együtt élt a mama, és ő örökölte a házat a tartozásaival együtt.
Az önkormányzati lakást csak azok kaphatják meg, akik több gyermekkel él, és rászoruló, nos a mamám mikor megpályázta akkor meg kapta, mert rászoruló volt, több gyermekkel (anyukám és testvérei, a testvérek már elköltöztek országszerte).
Nos, éz azt akarjuk megoldani, hogy át legyen írva a lakás akár anyám, akár az én nevemre tök mindegy, a családon belül valakire, mert másnak nincs ingatlan a nevén (én albérletbe lakok) és azt elkerülni, hogy csak akkor lehessen mikor a mama meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!