Hogyan tudnék némi pénzt (nagyon max 20e) szerezni 2-3 hét alatt? (24/f)
Most állok munkába ebben a hónapban és azzal számoltam, hogy megkapok ebben egy korábbról elmaradt visszatérítést hivataltól, amiből élek ebben a hónapban. Most viszont kiderült, hogy rosszul gondoltam, mert következő hónapban kapom csak, így kb nincs pénzem erre a hónapra. Kölcsön szülőktől elvből nem játszik + minden rokonomtól távol élek.
Amire már gondoltam, hogy adok be könyveket antikváriumba, az néhny ezer forint.
Én egyszer 2 nagy szatyor könyvet cipeltem be a városba, vidékről.
Kiválogatott 2-3 darabot, és ilyen 60-80 Ft-okat akart adni darabjáért, hát mondom nincs az az isten, akkor inkább visszacipelem.
Megveszi 80 Ft-ért, és 1500-ért kiteszi, az embert meg hülyének nézi. Amúgy jársz antikváriumba? Nem az van már, mint 20 éve, hogy fillérekért veszel könyvet, hanem szinte könyvesbolti áron.
Ami nekem eszembe jutott, hogy ha van ékszered, akkor beadod zaciba, az aranynak elég jó ára van, nyaklánc meg 1-2 gyűrű már érhet 20 ezret, és nem is veszíted el őket, mert majd a fizudból kiváltod.
Ugyanebben a cipőben járok, szinte szóról szóra.
Nézd meg , hátha van valami régi cuccod, amit nem használsz, de másnak kellhet. Én pl. eladtam a régi TV-met, ami csak porosodott, lett belőle pár ezer forintom.
Plusz szomszédom vállalkozó, és néha kell neki segítség bútorokat cipelni, azért ad még pár ezret.
Nézz szét, hátha találsz ilyen alkalmi munkát, ami egyből fizet .
Elvből nem kérni a szülőktől? Az miért jobb, ha éhenhalsz?
Amúgy alkalmi munka
Sajnos ékszerem nincs ez így nem játszik.
Szülőktől egyrészt sosem kértem pénzt életemben, másrészt mindig nagyon aggódtak, hogy hogyan fogok megélni egyedül. Még anno mikor elköltöztem akkor sokszor átbeszélték velem, hogy csak akkor menjek ha meg tudok élni. Ezzel nem is volt gond eddig, csak most számoltam el magam nagyon. Nem szeretném azt a szégyenérzetet végigélni, hogy életemben először pénzt kérek tőlük ráadásul aggódadalmat okozok. Ha kell akkor inkább egy hónapig instant rament eszek, minthogy ez legyen.
Alkalmi munkát sosem vállaltam, ezek 1-2 naposak és aznap fizetnek?
Az, hogy valaki egyszer kér, mert történt valami, az nem jelenti azt, hogy az ember egyedül életképtelen.
Nem hiszem, hogy egyszeri alkalom miatt ilyen mértékű szégyenérzetnek kellene lennie benned.
Egyszerűen csak büszke vagy, és ez nem jó.
Tehát lenne kitől kérned, nem halnál éhen, de te inkább fennhordod az orrod, és "csakazértse" kérsz tőlük, hogy megmutasd, meg tudod csinálni egyedül.
Ember, nem ettől leszel nagyfiú, azérrt vannak a szülők, illetve isőd korban az embernek a gyerekei, hogy segítsenek, ha baj van.
Tudod, erre való a család!
Sok olyan helyzet van, amikor nem érdemes feladni a büszkeségünket, de ez nem egy olyan helyzet, és nagyon túlbonyolítod.
Sajna nem mindegyik alkalmi munka fizet nap végén ki, valamelyik kövi hónapi utalással. Én is csináltam már így.
De javaslom nézz szét ez ügyben a munkaközvetítőknél, Pl Pro Human, Hrs Group, stb náluk vannak alkalmi munkák is, hívd fel őket, kérdezz rá. Esetleg valamilyen alkalmi hostess munka- szoktak fiúkat is keresni-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!