Laptopot rendelnék az USA-ból, mennyi vámot kell fizetnem?
Én egyszer rendeltem valamit az USA-ból. Mivel a légi szállítattás elég drága volt, inkább a tengerit választottam. Azóta sem érkezett meg... :)
Szerencsére nem kerűlt azért 1300 dollárba, bár így visszagondolva talán nem kellett volna ezen spórolni.
Ha nem EU-s országból rendelsz, akkor ekkora összegnél már vámot és 27 %/ ÁFÁ-t is kell fizetni, ráadásul mindezt úgy, hogy a postaköltséget is rárakják és azzal együtt számolják :
Magánszemélyek között (GIFT jelölésű):
0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes
45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli
700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli
Cég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):
0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes
22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli
Esetedben az 1300 dollárra kb 350 dollár ÁFA (27 %) és mondjuk 5 % VÁM (átlagárat számoltam, de lehet ennek a duplája is) 65 dollár, azaz már kb. 420 dollárnál (összesen 1.720 dollár) tartunk úgy, hogy még nem tudom a postaköltséget és ugyebár azzal együtt számolják a vámot és az áfát. Tehát nagyvonalakban minimum 1800 dollár eddig.
És ha elromlik, meghibásodik, akkor majd hol fogod szervizeltetni? Itthon akkor nyilván nincs is hozzá alkatrész...
Szóval csak számolj és ki fog derülni, hogy postaköltséggel, vámmal, áfával együtt lehet, hogy mégsem éri meg kintről rendelni - még akkor sem, ha itthon nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!