Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Laptopot rendelnék az USA-ból,...

Laptopot rendelnék az USA-ból, mennyi vámot kell fizetnem?

Figyelt kérdés
Egy Magyarországon nem kapható laptopról van szó. Amerikában 1300 dollár. A kérdésem az lenne, hogy mennyi vámot kellene rá fizetnem, illetve ez hogyan lenne csökkenthető. A másik problémám, hogy a cég Magyarországra nem szállít, így myus.com vagy hasonló oldalról kellene rendelnem. Valakinek van tapasztalata hasonlóval?

2016. máj. 28. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Rajonne legalabb 27% AFA, meg egy csomo szallitas, szinte ugyanott vagy, mintha vennel egy repjegyet New Yorkba (2-3 honappal elore, ki lehet fogni 300$-ert is a repjegyet, meg rateszel 100-150-et, kijon kaja es par ejszaka egy hostelben) es elhoznad szemelyesen, es lattal vilagot. :)
2016. máj. 28. 13:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja es szeptember korul vannak a "back to school" learazasok, lehet, hogy uzletekben megkapnad 1300$-nal sokkal olcsobban...
2016. máj. 28. 13:08
 3/7 anonim válasza:

Én egyszer rendeltem valamit az USA-ból. Mivel a légi szállítattás elég drága volt, inkább a tengerit választottam. Azóta sem érkezett meg... :)

Szerencsére nem kerűlt azért 1300 dollárba, bár így visszagondolva talán nem kellett volna ezen spórolni.

2016. máj. 28. 13:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el, lehet, hogy megjön, csak még úton van! :P

[link]

2016. máj. 28. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem EU-s országból rendelsz, akkor ekkora összegnél már vámot és 27 %/ ÁFÁ-t is kell fizetni, ráadásul mindezt úgy, hogy a postaköltséget is rárakják és azzal együtt számolják :

Magánszemélyek között (GIFT jelölésű):

0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes

45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli

700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

Cég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):

0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes

22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

Esetedben az 1300 dollárra kb 350 dollár ÁFA (27 %) és mondjuk 5 % VÁM (átlagárat számoltam, de lehet ennek a duplája is) 65 dollár, azaz már kb. 420 dollárnál (összesen 1.720 dollár) tartunk úgy, hogy még nem tudom a postaköltséget és ugyebár azzal együtt számolják a vámot és az áfát. Tehát nagyvonalakban minimum 1800 dollár eddig.

És ha elromlik, meghibásodik, akkor majd hol fogod szervizeltetni? Itthon akkor nyilván nincs is hozzá alkatrész...

Szóval csak számolj és ki fog derülni, hogy postaköltséggel, vámmal, áfával együtt lehet, hogy mégsem éri meg kintről rendelni - még akkor sem, ha itthon nincs ilyen.

2016. máj. 28. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyet csak akkor eri meg, ha epp kint jarsz, megveszed szemelyesen, es ugy viszed haza, mintha kifele is nalad lett volna, es akkor se vam se afa. De ha elromlik a garit tudod ervenyesiteni?
2016. máj. 31. 18:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2016. máj. 31. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!