Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebben az esetben is megillet...

Ebben az esetben is megillet a pénzvisszafizetés joga?

Figyelt kérdés
A mai napon vásároltam egy monitort. A termék kicsomagolásakor több dolog is szemet szúrt. Első: a termék már nagy valószínűséggel meg volt bontva, mivel számos gyárilag felhelyezett matrica, illetve védőfólia el volt már távolítva a monitorról. Második: a monitor alkatrészei (kábelek, stb.) nem oda voltak elhelyezve a dobozban ahogy annak gyárilag lennie kell. Tehát 100%-ban meg vagyok győződve, hogy ez egy már megbontott termék. Ezek észlelése után elkezdtem gyanakodni arra, hogy a monitor esetlegesen hibás lehet, vagy már javított. Működésbe helyezése után, egy kis idő múlva rá is találtam a vélt "sunyiságra", hogy a termék bizony hibás. Egy szép kis pixelhiba található a jobb alsó sarokban. Extreme Digital-nál vásároltam, úgy, hogy már eleve ez az utolsó darab volt. Az biztos, hogy holnap visszaviszem a monitort, és mivel még 1 napja sincs hogy nálam van, illetve semmi sérülést nem ejtettem a termékben az 1 nap alatt, visszaszeretném kérni a vételárat. Mivel a termékből ez az egyetlen egy darab volt, az azonnal cserére nincs lehetőség értelem szerűen. Kötelesek ilyenkor visszafizetni az árat? Tehát jogosan követelem a visszafizetést?

2016. máj. 25. 02:17
 1/5 TR75 ***** válasza:

[link]

[link]

A termék hibás? Igen. 72 órán belül visszaviszed? Igen. --> Visszajár a pénz. Amikor visszaviszed, említsd meg nyugodtan azt is, hogy szerinted ezt már egyszer valaki visszavitte.

(mellékesen jegyzem meg, hogy szerintem bíztak abban, hogy nem látod meg a hibát)

2016. máj. 25. 03:21
 2/5 anonim ***** válasza:

"A termék hibás? Igen. 72 órán belül visszaviszed? Igen. --> Visszajár a pénz"

Nem igaz, épp erről szól a két cikk. Ha hibás és visszaviszed 3 napon belül, akkor kötelesek cserélni. Pénzt visszafizetni nem.

Azonban ha cserélni nem tudják, akkor elállhat az ember a vásárlástól, magyarul akkor vissza kell fizetni a vételárat. Ha tudják cserélni, akkor köteles vagy elfogadni.

2016. máj. 25. 09:56
 3/5 TR75 ***** válasza:

"eleve ez az utolsó darab volt"

Tehát elállhat a vásárlástól.

2016. máj. 25. 12:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem egy elektronikai terméket vittem már vissza különböző multikhoz. Csak annyit kellett mondanom, hogy nem tetszik és kész! Semmiféle indoklásra nem vagyok köteles. Egyszerűen el kell állni a vásárlástól!

Az első cikk pedig a kötelező jótállásról szól, a cikkben idézett törvények is erre vonatkoznak és nem a vásárlástól való elállás a témájuk.

A második cikk pedig egyértelműen leírja: "...vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a törvényben foglaltak szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt." Azaz nem kell a kacat!

Nyugodtan vidd vissza és kérd vissza a vételárat, nem vagy köteles megindokolni semmit, maximum azt, hogy miért kéred el a vásárlók könyvét...

(De vigyázz, ha nekiállsz pixelhibázni, beleköthetnek, mennyi a pixelgarancia, nálad keletkezett, stb.)

2016. máj. 25. 23:33
 5/5 TR75 ***** válasza:

Az eladó nem köteles visszacserélni 72 órán belül sem, csak azért, mert nem tetszik. VisszacserélHETi, de nem köteles. (Viszont ha a vevő interneten rendelte és kiszállították neki, akkor 8 napon belül elállhat a vásárlástól, és az eladó köteles visszavenni a terméket.)

De itt hibáról van szó, szóval hibás teljesítésről.

2016. máj. 26. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!