Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most akkor hogy van ez a nem...

Most akkor hogy van ez a nem EU-ból rendelés utáni áfa?

Figyelt kérdés
Szeretnék rendelni úgy 50 dollár körüli értékben, és gondoltam, előbb utána nézek, hogy is van ez. Elvileg magánszemélytől 45, cégtől 22 euró fölött van áfa. Ahonnan rendelnék, nyilván (gondolom) cég, Koreában. Na már most ez szép és jó, de ismerősöm, aki Kínából szokott rendelni, többször rendelt már 40-45 dollár értékben, és sosem kellett még áfát fizetnie. Egy másik ismerősöm szintén Kínából, 70 dollárért rendelt, máskor 110 dollárért, első esetben semmit, másodikban pedig áfát kellett fizetnie, ezért nem értem, hogyha én most az 50 dollárosat megrendelem, kell-e fizetnem vagy nem. Vagy ez attól függ, milyen kedvük van a határon? Vagy nem értem.:) Megköszönöm, ha valaki tud segíteni.:)

2016. máj. 21. 14:21
 1/3 anonim ***** válasza:

"Magánszemélyek között (GIFT jelölésű):

0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes

45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli

700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

Cég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):

0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes

22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli"

Az értéket és az áfát a postaköltséggel együtt nézik.

A vámon szúrópróba-szerűen ellenőriznek, sokszor van, hogy magasabb értékű árura ráírják az eladók az alacsonyabb árat, de a vámosok sem hülyék, így gyakran lebuknak az ár-eltitkolók. Hát így van...

2016. máj. 21. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:

A NAV lexarja egész konkrétan, minden rendelést úgy kezel, mintha cég küldte volna. Úgyhogy a 45 EUR-t felejtsd el gyorsan, 22 EUR felett kell ÁFÁ-t fizetned.

Mivel napi több ezer csomag érkezik, így elég sok át is csúszik, mert nincs ideje a vámosoknak. De úgy számolj, hogy +27% áfa + 2000 ft ügyintézési költség.

2016. máj. 21. 15:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Akkor remélem szerencsém lesz:)
2016. máj. 21. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!