Ma vettem egy telefont amit bankkártyával fizettem és fizetéskor felszámoltak nekem további 2,5% kezelési költséget, de miért, magyarázza meg ezt nekem valaki?
Nem értem, hogy miért kellet a telefonért további 5750 Ft-al többet fizetnem kezelési költség gyanánt, meg gondolom, majd a bankom is levonja tőlem a kártyahasználati díjat meg stb, meg a bankkártyával használatos költségeket.
egyáltalán jogszerű ez? Úgy látszik már mindent meg lehet tenni a vásárlókkal ,Magyarországon.
Hol vetted?
Egyébként teljesen jogszerűtlen, ugyanis a 2009. évi LXXXV.
törvény (a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról) 36. § (4) bekezdése szerint "A kedvezményezett készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatáért díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számíthat fel."
Tehát ha a bolt ahol vetted, felszámított plusz 2,5%-ot, az teljesen jogtalan, azt visszakövetelheted.
Megjegyzem, hogy ez akkor igaz, ha a plusz pénzt a bolt számította fel, nem a bank.
De teljesen mindegy, hogy mit írnak, hogy mennyit vonnak le és miért, mert ha jogszabályba ütközik, akkor érvénytelen.
Értem én, hogy a bankkártyás fizetéssel nekik plusz költségük keletkezik, de attól még törvény szerint ezért nem számíthatnak fel semmit, és ha mégis, az törvénysértő, és az összeget vissza lehet perelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!