Szerintetek a font árfolyama csökkenni vagy növekedni fog ha kilépnek az EU-ból?
Van egy nagyobb összeggem font-ban amit még Angliában kerestem meg, de nem váltottam be mert gondoltam a font (úgyahogy) de állandó árfolyammal lesz. Ez igy is volt vagy 4 hónapig, utána durván lezuhant (az országomban legalábbis), és attól tartok hogy ez csak roszabb lesz ha kilépnek az EU-ból.
Mit gondoltok?
Arra, hogy a UK jelenleg az olcsó kelet-EU munkaerőből (magyarok, lengyelek, szlovákok, stb...) él. Szó szerint.
Ha kilépnek az EU-ból sokan nem fognak tökölni a problémás munkavállalással, inkább mennek a maradék 10 nyugati országba dolgozni. Az angol munkaadók meg nagyon nagy bajban lesznek akkor, mert a brit nem fog minimálbérért (vagy az alatt feketén) dolgozni.
És akkor még a többi szint beláthatatlan gazdasági következményről még nem is beszéltünk.
Ha kilépnek akkor az Angliába lévő Magyar munkavállalók jöhetnek haza.
Az, hogy számukra ez milyen büntetéssel fog járni (Anglia) még nem tudni mivel nem volt precedens. Logikusan ezt a fajta magatartást "büntetnie" kell a közösségnek, pl. vám, külföldi tőke kivonás..stb.
Az angoloknak pedig a belső piacra kell koncentrálniuk mindenkit kirakni aki nem állampolgár és a sjátjaikkal feltölteni az állásokat, hogy a saját gazdaságuk és piacuk erősödjön.
Maga az angol font egy mesterségesen erősen tartott pénzeszköz, egyedól a világban mondjuk EU nélkül érdekesen fog alakulni az árfolyama valószínűsíthető, hogy a jelenlegi 400 ról lemegy 300-340re mivel, olyan szinten marad mint a dollár az euróhoz vagy a frank az euróhoz mind egymáshoz "nagyon" közel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!