Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Így el lehet adni ingatlant...

Így el lehet adni ingatlant (3 tulajdonos)? Lent:

Figyelt kérdés

2 tulajdonostársam van. Az én részem: 5/12-ed (kb. 41%), a másodiké szintén ennyi, míg a 3.-é 2/12-ed (kb. 16%).

Én és a 3. társ szeretnénk eladni, de 2. nem akar beleegyezni!

Kifizetni pedig valószínűleg nem tudná a részünket.

Ilyenkor van valamilyen megoldás?

2010. ápr. 9. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem nektek kellene őt kifizetni?
2010. ápr. 9. 17:12
 2/6 anonim válasza:
A 2. tulajdonos fizet, mert ő nem akarja eladni. Akkor marad az ingatlan a 2. személynek, ha kifizeti a másik két tulajdonost.
2010. ápr. 9. 17:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Jajj, nagyon béna vagyok ma. :SSS

Pont, hogy mi szeretnénk eladni, de második nem.

Bocsánat ! :S

Ilyenkor 2. -nak ki kell fizetni a részünket ?

Ha igen, de nincs rá lehetősége / pénze?

Köszönöm, ha még tudtok segíteni!

2010. ápr. 9. 17:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem kell kifizetnie azért mert ti el akarjátok adni.

Ha nem akarja eladni, nem tudjátok eladni. Nem hiszem, hgy valaki hajlandó lenne úgyis megvenni, hogy csak résztulajdont szerezne.

Ha megosztható az ingatlan (gondolom osztatlan közös tulajdonban van), akkor megosztjátok, szétíratjátok és a ti részetek eladjátok.

Ha mindenképpen el akarjátok adni, akkor ki kell vásárolnotok (megvenni a tulajdonrészét) és úgí el tudjátok adni. De gondolom, ha az eladásba nem megy bele, akkor nektek sem fogja eladni.

Csak úgy tudjátok eladni, ha valami módon megegyeztek vele.

Neki csak akkor kellene kifizetni a részeteket, ha egyedüli tulajdonos akarna lenni, de erre nem kötelezhetitek.

Ha hajlandó lenne kifizetni, de nem tudja, megállapodhattok részletfizetésben is.

2010. ápr. 10. 07:23
 5/6 anonim ***** válasza:

kettőtök tulajdonhányada a többség. És a többség dönt. (szerintem)

A harmadiknak, aki nem akarná eladni az ingatlant, elővásárlási joga van, azzal élhet (magyarán soron kívül megveheti); de ha nem tud, vagy akar élni ezzel a lehetőségével, akkor el kell adjátok vki másnak.

2010. ápr. 10. 11:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt tudjátok tenni, hogy bíróságra benyújtotok egy tulajdonközösség megszüntetése iránti keresetet. Jártok majd szépen a bíróságra, ahol vagy dűlőre juttok vagy nem. Ha nem akkor a bíróság elrendelheti az árverezést. Ebben az esetben az ingatlant elárverezik és az így szerzett pénzen osztozkodtok. Kb 7 éve ez még úgy volt, hogy nem a %-os arányban, hanem aki benyújtotta a keresetet az megkapja az ő részét (ingatlanbecslés alapján meghatározott összeg), ami marad, az a második társé. Ha a ti követeléseteken felül marad 1 Ft, akkor annyi az ő része. Lehet, hogy ez közben változott, nem vagyok tisztában a mostani jogszabályokkal.

A legegyszerűbb az, ha a harmadik tulajjal kézenfogva elmentek egy ingatlanügyekben jártas ügyvédhez és ő felvázolja a lehetőségeket.

2010. ápr. 10. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!