Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Webáruház átvágott, hová...

Webáruház átvágott, hová fordulhatok?

Figyelt kérdés
Webáruházban vásároltam függönyöket. Kiszállították, kifizettem. Mielőtt megszólna bárki, dolgozó ember vagyok, nem voltam otthon mikor hozta a futár a cuccot, így a szomszédom kértem meg és át is vette. Kibontottam, és teljesen más függönyöket küldtek. Azonnal jeleztem is e-mailen, de semmi válasz. Telefonon elérhetetlenek voltak folyamatosan, sőt sms-t is írtam, arra sem reagáltak. Más számról is hívtam őket, de semmi. Eltelt 15 nap a vásárlástól kezdve és írtak, hogy mivel letelt a 14 nap így sem visszaküldeni sem cserélni nem tudják. Írtam nekik, hogy ez nyilván nem így működik, de semmi válasz... 25 ezer forint, és nem tudok vele mit kezdeni se a méret semmi nem az, amit kértem.
2016. máj. 13. 12:30
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
Melyik weboldal? Nem volt feltuntetve, hogy mi a reklamáció modja?
2016. máj. 13. 12:33
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Ha jelezted írásban ( email jó), hogy el akarsz állni a vásárlástól, akkor attól nem tekinthetnek el, ha visszaküldöd, vissza kell, hogy vegyék. Ha mégsem, arra van ott a Fogyasztóvédelmi Hatóság. [link]

Ha az elállási szándékodat nem jelezted az emailedben, csak érdeklődtél, hogy mit lehetne csinálni, akkor a hatóság sem tud nagyon mit csinálni velük.

Egyébként

2016. máj. 13. 13:08
 3/10 TR75 ***** válasza:
90%

Fogyasztóvédelem. Lehet, hogy elegendő kilátásba helyezni a webáruháznak, hogy hozzájuk fordulsz, ha nem történik semmi. Ha a levelezés megvan, azzal már kezdhetsz valamit. Van számla, megvan a teljesítés időpontja, a reklamáció időpontja is, szóval ezzel lehet kezdeni valamit. Első körben békéltető testületet szoktak javasolni, ha az egyik fél nem működik ebben közre, akkor szokott konkrétan a fogyasztóvédelem munkához látni.

Ilyen esetben ajánlott amúgy az elküldött emailről visszaigazolást kérni, ha a címzett elolvassa, te kapsz egy visszaigazoló üzenetet.

2016. máj. 13. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

14 napon belül ha jelezted emailben, el kell, hogy fogadják.

Én is dolgoztam webáruháznál.

Küldj el továbbítva az emailt, meg nézd meg, elment-e, jó helyre küldte-e. Általában ez szokott lenni a gond..

:)

2016. máj. 13. 16:09
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Ráadásul rosszul teljesítették a rendelésed,egy korrekt cég nem a plusz egy napon ugrálna ilyenkor, mivel ők is hibáztak. Fotózd le és küld el hozzá, mit kaptál, plussz továbbítanám a korábbi levelet, az elég.
2016. máj. 13. 16:12
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Fogyasztóvédelmi felügyelethez fordulj, küld el nekik az emailt is amit küldtél nekik. A rendelésedről az emailt és minden más információt ami szükséges.

Ők fogják elbírálni és nagyon esélyes hogy ők fogják kötelezni őket arra hogy fizessék vissza számodra az összeget vagy cseréljék az árút

2016. máj. 13. 18:14
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

ide irj Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Telefonszáma: (1) 488-2131

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu; [link]

Budapest Főváros Kormányhivatala

Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály

Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.

Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.

Telefonszám: +36-1 450-2598

E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

[link]

Hatósági Tanácsadó Iroda:

Személyes ügyfélszolgálat 1052 Budapest, Városház u. 7.

telefonos ügyfélfogadás: +36-1/450-2598

2016. máj. 13. 18:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megemlítettem nekik, hogy fogyasztóvédelemhez fordulok, ugyanis az összes e-mail megvan. Erre érkezett is a válasz, hogy természetesen csere vagy visszafizetés is lehetséges. Szóval küldöm vissza.
2016. máj. 17. 09:58
 9/10 TR75 ***** válasza:
78%

Igen, általában amint képbe kerül a fogyvédelem, máris változik a hangnem :-)

Gratulálok :-)

2016. máj. 18. 03:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. máj. 19. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!