Vannak olyan méhészek akik olyan 400-500 mázsa mézet tudnak összegyűjteni egy évben és abból kapnak milliókat? 400-500 mázsára gondolok
Igen, az ilyen méhészek mind amerikai bankárként kezdték a pályafutásukat, aztán feltalálók lettek.
A 400-500 mázsa mézet úgy lehet elérni, hogy 800-1000 mázsát termelsz, aztán egy részét kidobod.
Egy családtól egy jó, átlagos idényben 50 kg mézet tudsz kipergetni. Egy mellékállású méhész max 80-100 családod bir csinálni, főállásban 250-300 család már soknak mondható pergetéskor akkor már segitség kell. Csak gondolj bele azt a mézet szállitani kell, a kereteket megmozgatni, lefedelezni, a méheket kezelni ősszel, kaptárakat karbantartani stb... tehát 300 családnál olyan 15 000 kg mézed van évente, az 150 mázsa méz, ami brutál sok, tárolni is. Megmondom őszintén én ennél nagyobb méhésszel még nem találkoztam itthon. Talán 1-2 nagyobb van, de azt már többen csinálják.
Amerikában tudom hogy vannak olyan méhészek akik akár 1000 családdal is foglalkoznak, de ott minden gépiesitve van, a farmon többen dolgoznak, esetleg mással is foglalkoznak, de ezekhez a méretekhez már logisztika is kell, egész évben ennyi méh nem lehet egy helyen, vándoroltatni kell őket stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!