Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csak akkor oldják fel az...

Csak akkor oldják fel az egyik inkasszót, ha a másik ügyet is a végrehajtást kérője is szünetelteti?

Figyelt kérdés
2 ügyben inkasszózták a számlám.Az egyik ügyben a végrehajtást kérő felfüggesztést kért május 31.-ig.Végrehajtó tudomásul vette, megkaptam a határozatot ott rögtön, és intézkedett az ügy levételérőlDe mai napig nem történt meg a levétel.Ha csak egyszerre lehet kérni, akkor miért mondta mindenki, bank, végrehajt.ó is, hogy akkor leveszik, elküldték postán, faxon stb.?Vagy rosszul tudom és nem befoylásolja a történéseket?Vagy egyszerüen még nem ért be a vh levele a bank központjába?

2016. ápr. 30. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha két ügyed van, és az egyik szünetel, attól még a másik ügyben lévő tartozásod jogosan hajtják.

Tehát inkasszó marad, csak más lesz az inkasszálandó összeg...

2016. máj. 2. 18:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszod.Igen tisztàban voltam vele, hogy bàr ha leveszik, a màsik ügy 24 ezer ft-ig marad az inkasszó.Azért raktam ki a kérdést , hogy csak egyszerre vehetik le a megbizàst vagy külön-külön.
2016. máj. 2. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Az inkasszót csak az oldhatja fel, aki kiadta. Ha két különböző végrehajtó adta ki, akkor mindenki a maga inkasszója felett rendelkezhet csak.

Ha több adósságot is hajt a végrehajtó, és abból valamelyik szünetel, vagy megszűnik valamiért, akkor "módosítja" az inkasszó összegét az aktuálisra. Ugyanígy kell eljárni jövedelem letiltása esetén is.

Ha valamiért nem történik meg, vagy előbb teljesül a letiltás, inkasszó, mint ahogy az értesítést odaérne, akkor a "túlfizetésként" jelentkező összeget "visszafordítják".

2016. máj. 3. 04:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszt, tegnap voltam benn a bankban érdelődni, azt mondtàk az az ügy lelett szedve; de ma az internet bankom történetét nézve azt làtom, hogy még mindig ott az inkasszó ügy, igaz 14.-ei dàtummal.Ez ha tényleg felvan oldva-tényleg van oka a banknak, hogy tévesen tàjékoztasson, hazudjon, ha ott van előtte a rendszer?-akkor is ott marad, mint történet része?Ha egy hete ment el a vh levele a banknak, akkor 6.-ra biztosan feloldjàk, nem?
2016. máj. 4. 16:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudok érdemben válaszolni.

A NAV gyakorlatát ismerem. Ők az inkasszót faxon keresztül azonnal oldják, majd postai úton is továbbítják.

2016. máj. 5. 05:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, igen végül levették a másik ügyet, a kis összegüt meg levonták, tegnap kaptam meg a vh levelét, hogy az az összeg is rendezésre került.
2016. máj. 21. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!