Munkahelyi szabálytalanságokat hol és hogyan lehetne jelenteni?
Van egy ismerősöm, aki egy takarékszövetkezetben dolgozok és mindig panaszkodik.
Állítólag már hosszú ideje nincs pénze a takaréknak, spórolni kell a postaköltségeken, fénymásoló papíron, áramfogyasztáson, mindenen. A dolgozók 90%-a szar fizetést kap, ami a minimálbérrel vetekszik, míg a főnök minden hónapban hazavisz egy milliót, illetve a többi főnök és az ők kedvenceik (seggnyalóik) is jól keresnek.
Mindnek többmilliós céges autója van, amibe egy hónapban akármennyit tankolhatnak a takarék pénzéből, össze-vissza szórják a pénzt.
Emellett szabálytalanságok is vannak, elég komolyak is.
Mondtam neki,hogy miért nem tettek még ez ellen valamit, de mindig csak annyival tudja le,hogy "Ők a vezetőség, az van, amit ők akarnak, nekünk nincs beleszólásunk semmibe. Eddig ilyen volt a rendszer, ezután is ilyen lesz."
Én nem tudom,hogy van-e és ha igen, akkor mi a takarékok ellenőrző/felügyeleti szerve, vagy hasonló, szóval nem értek hozzá,hogy hogyan működnek. Ezért adódik a kérdésem,hogy hol és hogyan tudnák ezeket jelenteni? Ha egyáltalán van rá mód.
A nincs pénze azt jelenti,hogy nincs pénze emberi fizetést adni a dolgozóknak, és spórolni kell mindenen amin csak lehet, mivel most a különböző takarékoknak egyesülniük kell. De ugyanekkor a főnöke és azok puncsosai a céges autókba havi 50 meg 100 ezerért tankolnak, 12 milliós céges autót vesznek egyik napról a másikra, egy átlagos dolgozó fizetésének a dupláját utalják minden hónapban az egyik főnök haverja vállalkozásának mint "adományt", meg egyetemre járnak, ami félévente kb. 300 ezer fejenként.
Ilyeneket hallok.
Tehát a dolgozókra nincs pénz, de a vezetőség úgy szór el milliókat minden hónapban, ahogy nekik tetszik.
De olyan értelemben, mint amit a 3.váalszoló írt, nincsen baj. Több tízmilliós adózott eredményük lett előző évben.
Ez nem szabálytalanság, mindössze minden munkahelyen minden dolgozónak (de elsősorban a főnöknek) a vállalati jövedelmezőséget, nyereségességet kellene előtérbe helyeznie, ami itt nagyon nem történik meg.
A szabálytalanásokat, amikről hallottam, nem sorolnám, mert azokat nem akarom közszemlére tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!