Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az ingatlanb...

Mi a véleményetek az ingatlanbefektetésről? Van e ingatlanban parkoltatva pénzetek?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 25. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos igen, de nem rajtam múlott. A kárpótláskor és utána öröklés útján kerültek a nevemre szántóföldek.

44 hektár, ezen a környéken 1,5 millió körül van a piaci ára és ráadásul most keresik is a fldeket a vevők, ám én nem adhatom el . Összesen évente 1,5 millió körül kapok utánuk bérleti díjakat. Nme részletezem miért ilyen keveset, de ebből többet sajnos nem lehet kihozni ez 2,2%-os hozam ami a bankokhoz képest sem túl magas. Eladnom a családi béke és a jövőbeni örökség érdekében lehetetlen. Szerintem nem egy nagy ötlet. A lakáskiadás talán BP-en vagy egy nagyobb városban jó üzlet lehet, de azt is alaposan meg kell fontolni. A törvények sajnos sok esetben nem kedveznek a főbérlőknek. Azt is érdemes fontolgatni, hogy a mostani kedvező hitelek és a szükséges 20% önerő mellett milyen kategóriájú embereknek adnád bérbe? Kinek nincs ennyi pénze sem vagy 2-3 évente újabb normális fiataloknak adnád ki akik addig összegyűjtik a 3 milliót a saját önerőre? Hát nem tudom, hogy jó ötlet-e bár most mindenki talán csak jobb híján ebbe akar befektetni.

2016. ápr. 25. 11:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én igen. Az ok hogyha lekötök pár milliót a bankban akkor kevesebbet kamatozik (0,5%) mint az infláció, tehát magyarul egyre kevesebbet ér a pénzem, egyre kevesebb lesz a vagyonom. Az ingatlan meg nagyjából értékálló.
2016. ápr. 25. 12:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Most vennétek új építésű ingatlant?
2016. ápr. 25. 12:25
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

"Az ok hogyha lekötök pár milliót a bankban akkor kevesebbet kamatozik (0,5%) mint az infláció"

Cetelem ad neked 2.75 százalékot bizonyos összeghatár fölött, és "lekötnöd" sem kell a pénzed. A CSOK lufi miatt ezt jobb befektetésnek ítélem ingatlanvásárlásnál még legalább fél évig.

2016. ápr. 25. 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

A kérdező kommentje:

Most vennétek új építésű ingatlant?

Akkor nagy bakot lőnél... Az elmúlt 3 évben nagyon felfúvódott az ingatlan lufi. Iszonyú drágák most az ingatlanok. Meg kell várni amíg kipukkad. Mostani árak mellett az életbe nem térül meg egy új építésű ház bérbeadásból.

2016. ápr. 25. 16:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Erre gondolok ill ettől félek én is. Azonban akkor azt nem értem hogy lehet az , hogy pikk pakk elkelnek azúj építésű lakások? Amiket még nem is arulnak hivatalosan ott már elkelt a 70 % a. Meg ilyenek vannak
2016. ápr. 25. 18:41
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

Vannak, de ebbe már évekkel ezelőtt be kellett tenni a pénzt, még a fellendülés előtt. A már akkoriban is csak 2-3%-os pénzügyi termékek helyett.

Most, maximum alkalmi vételben, vagy valamilyen úton-módon áron aluli lehetőséggel ér(het)i meg venni.

2016. ápr. 26. 02:56
 8/9 anonim ***** válasza:
91%

# 6/

Azért, mert most van a magánszemélyeknek pénzük, amit nem érdemes befektetni kb. sehova, mert mindenhol közel 0% a kamatod.

Ezzel szemben a banki kölcsönök kamata ismét kedvező, viszont az albérlet árak az egekben vannak. BP-en nem kapsz 100e alatt egy élhető albérletet. Ha meg valaki 15 évre vesz fel lakáshitelt akkor a 100e ft-os törlesztő 10-11M forintnak felel meg. Ha van egy minimális megtakarítása vagy segít a család akkor inkább vesz egy sajátot.

2016. ápr. 26. 07:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Az új építésű lakásokhoz képest a használtak esetében sokkal jobb hozamot lehet elérni.
2020. máj. 25. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!