Miért ilyen rossz a magyarok munkamorálja?
Kezdjük az egyszerűbb munkáknál : gyakorlatilag normális munkaerőt is lehetetlen találni ezekre. Ha meg talál az ember munakerőt, az kerülni fogja a munkát, bele fogja verni az egészbe, német bért akarok felkiáltásokkal. Eközben ott lop meg ahol tud, lopja a kasszát, lopja a készletet, mindent lop amit ér.
A bonyolultabb melót végzők is panaszkodnak hogy miért nem nyugati fizetéseik vannak, az már látszólag nem zavarja őket hogy nálunk nem 100 ezer euró egy garzon lakás és nem 30 euró egy fodrászkodás, ahogy egy sör se 3,5 euró a sarki romkocsmában.
Az értelmiség, a krém, folyamatosan hisztizik hogy "csak nettó 300-700 ezret keres, holott ez Nyugaton sokkal több lenne és ők se igazán teszik oda magukat, unottan végzik a munkájukat.
Eközben mi van Nyugaton?
Én segédmunkát végeztem egy nyugati országban, voltak helyi kollégáim is.
Soha semmikor nem hallottam egyiket se panaszkodni amiatt hogy pl sok a munka vagy kevés a fizetés. Bejöttek, dolgoztak keményen, hazamentek és így tovább.
Hangsúlyozom, betanított munka volt minimál lóvéért!
És hát azért Nyugaton se olyan nagy szám a betanított munkás fizetés, nem lehet belőle valami nagy életet virítani.
Mégse hallottam sose őket panaszkodni.
Ha nálunk is ilyen munkamorál lenne szerintem már régen nyugati szinten lenne a termelékenységünk és német életszínvonalon élhetnénk.
Miért nem szeret dolgozni a magyar? Miért ilyen rossz a munkamorál?
"A bonyolultabb melót végzők is panaszkodnak hogy miért nem nyugati fizetéseik vannak, az már látszólag nem zavarja őket hogy nálunk nem 100 ezer euró egy garzon lakás és nem 30 euró egy fodrászkodás, ahogy egy sör se 3,5 euró a sarki romkocsmában. "
Nemrég volt egy EU-s statisztika, hogy egy osztrák 4x annyit keres, mint egy magyar, de csak 2x él jobban. Tehát a 4x-es keresete a magasabb árszínvonal miatt csak 2 jobb életszínvonalat biztosít.
Ez gyakorlatilag arra mutat rá, hogy hiába drágább egy osztrák fodrász/albérlet/sör, egy átlag osztrák még így is 2x többet tud fodrászhoz járni, sört inni, vagy albérlet bérelni.
A jó munkaerőt pedig meg kell fizetni, mert ha nem teszed, akkor holnap már Ausztriában keresheted. Pont ezért nehéz mostanában itthon embert találni, mert megy a mérnök, de megy a takarító is, sőt, ez utóbbinak még kevesebb vesztenivalója van, egy mérnök valamilyen egzisztenciát hagy hátra (kockáztat a költözéssel), egy takarító mit bukik? A pár száz €-os fizetését max.
El vannak tévedve.
Én is imádom mikor azt hiszik, hogy a kinti minimálbér ők majd luxusban fognak élni, persze dolgozni nem kell majd.
"Én segédmunkát végeztem egy nyugati országban, voltak helyi kollégáim is."
És miért nyugaton, amikor szerinted ugyanolyan rossz ott az élet, mint itt?
Csak nem saját példa a : "... az kerülni fogja a munkát, bele fogja verni az egészbe, német bért akarok felkiáltásokkal."
Nem írtam hogy ugyanolyan rossz az élet Nyugaton!
De szerintem nagyon nagy köze van ennek a munkamorálhoz.
És sas balázska új néven visszatért a 123. kitiltása után.
balázska azért ilyen a munkamorál, mert mindenki csak sírni tud. Ennek te vagy a mintapéldája, igazán érthetnéd az okát.
A magyar éves átlagos munkaidő 1 858 óra
Németországban 1 371 óra.
A magasabb fizetés, és a jóval alacsonyabb munkaidő mellett ők motiváltabbak.
És ehhez jön hozzá még a "munkával kapcsolatos ingázás" ideje, ami szintúgy növeli a különbséget.
Azért mert én 1800 órát töltök a munkahelyemen a belemet kidolgozva, és év elején azt kapom ,hogy nincsenek megelégedve velem, nincs fizuemelés, pedig a belemet kidolgoztam az elmúlt évben, hétvégén bementem szó nélkül, tovább maradtam szó nélkül... és azért se szóltam, hogy a túlóra nincs kifizetve!
Ezek után 0 lesz a munkamorálom és az se érdekel, ha csődbe jut az adott cég!
Szerintem nincs igazad, a magyarok jól dolgoznak, viszont az igaz, hogy sírnak. Sír mindenki, ilyen a magyar. Szerintem ezért a hangulatért meg a kommunizmus a felelős, ahol mindenki bizalmatlan volt mindenkivel, hiába dolgoztál jobban vagy többet, mint a társaid, semmivel nem kaphattál többet, tehát minek. Ugyanakkor megvolt a szociális védőháló, táppénz, nyugdíj 40 évesen, stb. Ez egyfajta tanult tehetetlenségre ösztönzi az embereket.
De az is igaz, hogy egy magyar sokkal többet dolgozik, mint a többi országban az emberek.
Kezdjük a legalján:
-Nincs szakmunkás. Ez teljesen igaz, manapság már 3-asokkal mennek a diákok gimibe, aztán egyetemre. Tehát a szakmunkásképzőben az maradt aki lusta és buta. Aki tanulni lusta volt, lusta lesz dolgozn is, hozzá jön még az alacsony IQ.
-Érettségizettek: mivel diplomásból Dunát lehet rekeszteni, nem tudnak elhelyezkedni csak betanított munkára, még szakmájuk sincs, elégedetlenek.
Diplomás: ahogy mondtam túl sokan vannak, így a diploma ma már nem garancia a jó fizetésre, de sokan azt hiszik még a főiskolán, ha lesz diplomám 1 éven belül én leszek a főnök. Közben meg az a nagy igazság, hogy az irodákba is betanított szellemi munkásokat keresnek, akiknek kb 1 %-a lehet csak főnök. De már a legegyszerűbb adminisztrációs munkára is elvárás a diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!