Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ismeritek a BNI-Hungary...

Zsetonka kérdése:

Ismeritek a BNI-Hungary csoportot?

Figyelt kérdés

Üzleti kapcsolatokat összekötő rendszer és egy ismerősöm ajánlotta. Üzleti reggelin kell részt venni (3.900). Van weboldaluk is meg minden.

Nagyon MLM szagú.

2016. ápr. 7. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Az MLM önmagában nem egy ördögtől való dolog. Ha viszont már a belépés előtt (és akár később is) bármiért fizetned kell, az már gyanús.
2016. ápr. 7. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Most olvasom,érdekesnek tűnik.

Hol lehet utána olvasni?Hol találtad meg őket?

2016. ápr. 8. 10:42
 3/9 A kérdező kommentje:

Egy ismerősöm hívott fel, hogy felajánlja és csupa-csupa jót mondott. Akkor úgy tűnt, hogy az egész ajánlás útján megy és érdekesnek tűnt számomra is, később azonban mikor megnéztem a weboldalt megváltozott a véleményem.

Szerintem ez MLM, de nem termék, hanem tudás értékesítésére alapul, vagyis a szintek eléréséhez legalább két dolgot kell folyamatosan teljesíteni (amellett persze, hogy van egy vállalkozásod): képezd magad, amiért részvételi díjat fizetsz, hozz másokat (vállalkozókat) akik alatta elkezdik ugyanazt a létrát, szintén képzési díjakért.

A bónusz és becsalogató pedig az hogy zárt rendszeren belül ezek a vállalkozások a szükséges dolgokhoz egymás közül választanak. pl. nekem van egy varrodám és szeretnék bekerülni pl. a H&M-be akkor közvetlen kapcsolatot kapható oda egy döntéshozóhoz. (ilyen példát mondott az ismerősöm)

2016. ápr. 8. 12:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja, itt a weboldaluk: [link]
2016. ápr. 8. 12:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Amúgy jó gondolat,mivel egy sikeres vállalkozás az önképzésen múlik,csak és kizárólag ebben van:

-Kommunikáció(mivel kapcsolati tőke kell)

-Célkitűzés

-Pénzügyi

Egyszóval komplex személyiségfejlődés kell.

Van egy hanganyag Kevin Trudeau ő beszél,hogy fontos,hogy milyen társaságba tartozol,a 14.CD-jén pont erről beszél,hogy mennyi előnye van ezeknek.

2016. ápr. 8. 12:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Az MLM az egyik legalantasabb feketemágia ami az üzleti világban létezik.

Gyakorlatilag az üzlet vallási szintre emelésével foglalkozik, ahol az Isten az üzletmodell, aminek az oltárán fel kell áldoznod a pénzed, időd, ismeretségeid, agyadat, hogy majd egyszer megkaphasd a "megváltást" az az elképzelhetetlen jólét, 20 milliós céges autó meg bahamáki céges nyaralás képében. Amik persze olyan mint Columbo felesége. Mindig beszélnek róla, de még soha senki nem látta.

2016. ápr. 12. 13:25
 7/9 anonim válasza:
74%

"Mint, minden amerikai dolognak, a BNI-nak is lételeme a statisztika és ennek túllihegése. Mindent pontosan vezetnek, hányszor voltál jelen, hány üzleti ajánlót, mekkora értékű köszönőkártyát kaptál, hány négyszemközti találkozót tartottál csoporttársaiddal. Ezáltal ítélik meg, hogy mennyire vagy hasznos tagja a csoportnak. Ami valahol persze realitás, de, amikor minden erre van kihegyezve, azt már erős túlzásnak érzem. És persze megy az állandó összehasonlítgatás másik csoportokkal, meg a különböző díjazások, meg, ha nagyon össze akarom foglalni, a tipikus amerikai és/vagy MLM őrültségek. Rangok, kitüntetések, díjak, tapsikolás…stb. Ez nem az én világom, elég stabil az önbizalmam és az önkritikám ahhoz, hogy ezek nélkül is tudjam, jó-e, amit csinálok, hasznos, amit nyújtok, elégedettek-e a cégemmel az ügyfeleim.

Nagyon nem tetszik az egyoldalú, manipulatív vendégtájékoztató. Akkor sem, ha tudom, a cél az, hogy minél többen belépjenek és fizessék a tagdíjat. De passzív, mihaszna tagokkal, a BNI a saját csoportjainak árt. No, de mire gondolok az egyoldalú vendégtájékoztató alatt? Arra, hogy csak a csodálatos dolgokról szól. Ennyivel nő majd a bevételed, a BNI tagoknak átlagosan ennyivel nő, csak jó dolog fog Veled történni. Ami igaz, de csak akkor, ha ebben beleteszed a kemény munkát. Ezt miért nem lehet elmondani? Ugyanez csinálják az MLM-esek is, amit rühellek. Gyere, csatlakozz, dolgozol picit és milliomos leszel.Dehogy!!! Elképesztő mennyiségi munkát kell belefektetni és kitartás is kell hozzá. Nem csak az MLM-be, hanem az üzleti kapcsolatépítésbe. Attól nem lesz 25% bevételnövekedésed, hogy hetente elmész a BNI üzleti reggelire, bemutatkozol, jókat eszel és jóízűen elbeszélgetsz. Ja, meg persze havi 1-2 négyszemközti találkozóra elmész. Ha komolyan gondolod, akkor minimum heti 10-12 órát erre kell fordítanod. Hopp, keveset írtam! Megnéztem, mit ír a 29% a Megoldás című könyv: heti 20 órát. Szerinted szerepel ez a szám és ez a kijelentés a vendégtájékoztatóban? Segítek: nem! Mi az eredménye? Felveszik a tagokat, aztán szegények meg pislognak, hogy honnan különítsen el ennyi időt a napi munkájából. Láttam, tapasztaltam a megszeppent tagokat első hónapjaikban. Az ő hibájuk? Nem! Sokkal hatékonyabbak lennének szerintem a csoportok, ha az üzleti kapcsolatépítésbe fektetett munka is a terítékre kerülne. Készüljön, számítson rá az, aki belép.

A szlogent csak azért bírálom, mert azon túl, hogy semmi értelem, minden főelőadóval elmondatják, minden héten. No, de mi is az értelme? „Aki ad, az nyer”. Hm…ebben semmi logika nincsen. Ez olyan, mintha azt mondanám: Aki iszik, eszik is. Biztosan az eredeti „Givers Gain” fordítására nem találtak tökéletes megoldást. Ami persze nem baj, csak a rosszat nem érdemes harsogni."Jóljárt Dávid

Ezen túlmenően gondolkodjunk logikusan, aki a vállalkozását, szolgáltatását vagy termékét nem tudja a mai információs világban jól hirdetni, kvázi eladni, ott valami nagy gond van, Tehát ha viszont működik a dolog akkor miért fektetne a BNI-on keresztüli munkába olyan sok energiát egy kis növekedésbe. Ha jól csinálja amit csinál az úgy is növekedni fog!

A BNI egy jól kitalált lehúzás, átverés.

Alapvetően töketlen, a pofázáson kívül semmihez sem értő nagymenőnek látszani akaró, csoportvezetők megélhetési vállalkozása, mindenkit átverve, nem számít semmi csak a lóvé.

Gondolkodj el azon, hogy a régióban 250 tag van, ezt szorozzuk meg 300 000ft-al és máris kiderül a lényeg, még akkor is ha ezen osztoznak.

Ehhez még tegyük hozzá azt a tényt, hogy a nagy statisztikájuk, amivel folyton igazolják a BNI létjogosultságát, egy ökörség. Ha te valamit venni akarsz, és nem vagy BNI-os akkor ezt nem tudod megtenni?

Vagyis a vásárlási igény nem a BNI érdeme. Az, hogy a vevőt a BNI-on keresztül találta meg, nem jelenti azt, hogy nem talált volna másik vevőt, vagy ugyan azt a vevőt más módon, mondjuk 3 kattintással az interneten.

2017. márc. 10. 19:10
 8/9 imre.szabo válasza:
56%

Gyakorta tapasztalom azt, amit itt is...valaki feltesz egy kérdést, majd olyanok válaszolnak, akik "halottak róla" vagy olvastak róla.

Van ennek értelme?

Válaszoljon az, aki megtapasztalta. Aki 10 éve figyeli a saját bőrén, hogy működik, mi micsoda, miért van.

Pl. én :-)

Nem...szerintem a BNI nem MLM...és nem szerintem nincs benne megváltás, se Columbo felesége.

Nincs alá-felé rendeltség, de van éves tagdíj, meg ki kell fizetni a találkozók díját, ha az terembérlettel, meg catering-gel jár.

És mindenki aki BNI tag, vállalkozó.

12 éve működik és több mint 1000 vállalkozó gondolja úgy, hogy az, ha személyes ajánlást kapsz egy-egy olyan céghez, amiről azt gondolod, hogy a termékeddel, szolgáltatásoddal hozzá tudnál járulni annak sikeréhez, az jó...jó neked is, meg a potenciális ügyfelednek is...és jobb így elkezdeni üzletelni valakivel, mint pl. egy hideghívást követően.

Nem újítanám meg a tagságomat évről évre, ha nem gondolnám azt, hogy a vállalkozásomnak megéri használni ezt az értékesítés támogató módszert.

Ez alatt a 10 év alatt sok-sok BNI tag üzletemberrel dolgoztam együtt...jó arcokkal...jó üzletemberekkel, akikkel öröm volt együttműködni.

És párszor hallottam hitetlenkedést, meg rossz hír keltést olyanoktól, akik hallottak valamit róla és sose értettem, hogy miért esik jól annak negatívumokat írni, aki nem próbálta ki, nem volt első kézből származó tapasztala, hanem ezt hallotta valakitől.

Most se értem.

2021. febr. 8. 18:07
 9/9 imre.szabo válasza:
...és sajnálom, hogy nem lehet itt utólag belejavítani a posztomba, mert akkor kitettem volna még pár vesszőt és két ll-lel írtam volna azt, hogy "hallottak" :-)
2021. febr. 8. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!