Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, mikor...

Mit gondoltok arról, mikor hallássérültek felszállnak buszra/vonatra, kiosztanak egy tollat meg egy cetlit, hogy párszáz ft-ért vegyük meg tőle, mert ő hallássérült?

Figyelt kérdés

Biztos sokan találkoztatok már ilyennel.

Még mielőtt elindulna a busz, végigmegy, odaad egy egyszerű tollat, aminek az értéke max 50 ft, meg egy kis papírt, amin az van, hogy ő hallássérült, támogassuk 500 Ft-tal.

Általában sajnálom azokat, akik ténylegesen rászorulók, de az ilyet nem tudom. Egy csomó munkahely van, ami előnyben részesíti őket, meg a hallássérült egy rakás normál munkát is végezhet. Csak egyszerűbb a dolog könnyebb végét megfogni, de ez nem más, mint lehúzás.

Más is megtehetné bármi másra hivatkozva, egyszerűen odaírná, hogy mi miatt nem talál munkát.

Ráadásul 1000%-os haszonnal adja tovább, de semmit nem tesz hozzá, és nyilván a bevételből nem is adózik.

Az ilyet miért engedi fel a buszsofőr?

Egyrészt törvénysértő, másrészt kellemetlen az utasnak is.

2016. márc. 31. 08:08
 1/4 Icus47 ***** válasza:
100%
No ezek nem hallássérültek. Beszélj velük jelbeszéddel, nem fogják megérteni
2016. márc. 31. 09:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy sajnos elég népszerű csalás, 100% hogy nem hallássérültek.
2016. márc. 31. 09:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kéregetőknek nem adunk.

Fele csaló, a másik fele meg a koldusmaffiának adja le a lóvét. A koldulás nagyon jó üzlet, nem véletlenül van betiltva.

2016. márc. 31. 10:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Én is hallottam már ilyesmit, hogy valaki nem értette, miért osztogatnak tollat, rékérdezett, a "hallássérült" meg kapásból válaszolt, hogy "el kell olvasni!".
2016. márc. 31. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!