Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikorra várható a budapesti...

Mikorra várható a budapesti ingatlanár-lufi kidurranása?

Figyelt kérdés

2016. márc. 23. 19:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem egy éven belül eldől, de én úgy gondolom, hogy lefelé fog menni.

Mondjuk az se mindegy, milyen lakás, hol, stb?

Az Airbnb is lehet nem soká megbukik vagyis visszaesik, mert a szállodák már tiltakoznak, gyakrabban megy ki a NAV is nyár óta.

Majd meglátjuk.

2016. márc. 23. 21:15
 12/15 anonim ***** válasza:
89%
A lakás bérbe adását nem szabályozták olyan hülye rendeletben, mint a taxizást, az airnbn ellen szerintem nem sok esélyük van a szállodáknak. Ha adóznak, akkor mit tehetnek? Adják olcsóbban a nagy semmit. Most azért, mert bevetik az ágyat minden nap, és összehajták a törölközőt, nem fogok háromszor annyit fizetni egy szállásért.
2016. márc. 23. 21:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Igenis képben vagyok és sajnalom azokat akik most vesznek. Nekem 5 db lakasom van és akkor vettem mikor még 300 e volt négyzetmétere az uj lakasoknak. Így nagy a hasznom rajta, de a 700 ezres négyzetméterárak mellett nem szállnék még egyel, mert ez felfele ilyen mértékben már nem mehet...
2016. márc. 23. 22:08
 14/15 anonim ***** válasza:
28%

ó igen.... :D

"a kereslet el fog fogyni"

elfogyni sosem fog, mert mindig lesznek vásárlók. Max csökkenni fog, devalójában a kínálat is csökkenni fog, már most sem elégíti ki a keresletet, és ebből egyre csak fogynak a lakások.

majd 2-3 év múlva, ha felépülnek a csok miatt elkezdett lakások, talán változik a helyzet.

'az airbnb nincs annyira szabályozva"

és szerinted mibe kerül szabályozni? ma kitalálják, jövő héten törvénybe iktatják. kb. ennyi.

a taxisokat zavarta az uber, lett rá szabály. ha egy fideszes havernak szállodája lesz, és zavarni fogja az airbnb, biztos, hogy pillanatok alatt fellépnek majd vele szemben.

2016. márc. 24. 06:12
 15/15 anonim ***** válasza:
19%

Sok új lakás nem épül, az elhalasztott kereslet nagy, és lassan elégül ki. Ez a használt lakások iránti keresletet növeli. Egyelőre befektetők veszik készpénzzel a lakást, hogy kiadják, a hitelesek még csak most kezdenek beindulni. 2009 óta pangott a lakáshitelpiac, most már kezd menni, de az öt éves kiesést még évekig tart pótolni.

Új lakást ugyan építenek, de sokan nem is mernek venni, mert sok csontváz esett már ki ilyeneknél a szekrényből évekkel ezelőtt. Nem készült el időre, csak hónapokkal, évekkel később, vagy soha, maradt a lakókra több milliós rezsiszámla, miután eltűnt a preojektcég, amely sosem fizette az évekig húzódó építkezés során a vizet, villanyt stb. Megígértek fű-faxt, hogy beépítenek, aztán csupa gagyi sz..rt tettek be a lakásba - ezt mindenki ismeri.

2016. márc. 24. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!