Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szoktál rendszeresen pénzt...

Szoktál rendszeresen pénzt félretenni?

Figyelt kérdés
Gyűjtesz valamira vagy csak úgy? Mennyit raksz el általában?
2016. márc. 23. 09:51
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
igen, amennyit tudok, saját vállalkozásra gyűjtök.
2016. márc. 23. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:
38%
Szeretnék, de a pénzem épp csak a megélhetésre elég. Ha tehetném, tennék félre.
2016. márc. 23. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Igen.lakásra.
2016. márc. 23. 10:52
 4/6 anonim ***** válasza:
39%
Igen, eddig lakásra gyűjtöttem, az már megvan, most a jövőre, a gyerekeknek teszek félre. A fizetés kb 10-20 %-át tudom eltenni.
2016. márc. 23. 11:43
 5/6 anonim ***** válasza:
81%
Igen. Vallalkozàs beindítàsa a cèl. Mèg par hònap es indulunk.
2016. márc. 23. 12:59
 6/6 anonim ***** válasza:
93%

Természetesen.

Fontos az előrelátás és egy kis tartlék a váratlan eseményekre, későbbi célokra.

Amit jelenleg tartalékolok:

- egészségpénztár havi 20-25 eFt, plusz szja-ból a visszaigénylést ide kérem minden évben, tavaly majdnem 100 eFt volt. Mindig vannak eü kiadások egy családban (fogorvos, gyógyszerek, vitaminok, kisgyereknek szupinált cipő stb.)

- önkéntes nyugdíjpénztár: munkáltató is támogat és a bruttó bérem 3-4%-a is ide megy minden hónapban (nagyjából havi kb. 30-40 eFt)

(38 éves, elvált, gyermekét egyedülnevelő nő vagyok, nem igazán hiszek a normális színvonalú nyugdíjban akkor sem, ha jó alapbérem van)

- 3 lakáskasszát fizetek ez havi 60 eFt

- van egy likvid kis megtakarítási számlám, erre kérem a családi pótlékot (havi 13 eFt), illetve hó végén teszek rá mindig egy kis pénz- jól jöna váratlan kiadásokra- most épp a kocsimat kell egy hirtelen hiba miatt szervízbe vinni, előtte valami infra jeladó romlott el a fűtésnél, ebben a hónapban repülővel utaztunk stb.

- munkahelyi cafeteriát szép kártya szabadidő zsebre kérem- sokféle kultúrális programot tudok vele szervezni kettőnknek a gyerekkel- így erre nem kell a havi költségvetésből különösebben kigazdálkodni semmit- ugyanígy a vendéglátásra is kérek- így alkalmaként éttermi vacsora stb. is belefér

- a kisgyerekem kinőtt babás dolgait, szép, értékes, megunt játékait szoktam feltenni a netre- az ebből kapott pénzt összegyűjtöm és bele tudom forgatni egy újabb játékba vagy pl. biciklibe, legoszettbe stb.- minden 10 eFt-hoz hozzáteszek magamtól 2 eFt-ot (néha többet)- kis tételek, de nem haszontalan

- kisfiamnak rendszeresen odaadok minden fém pénzt a pénztárcámból, amit gyűjt a kis perselyében (még nem nagyon tudja a pénz értékét)- negyedévente telik meg, akkor ez kb. 15-20 eFt-os összeg- beváltjuk egy kirándulásra, játszóházra vagy valami közös élményre, programra

- még babakötvény volt a neve, amikor született: egy számla, nagyon sok pénzt nem érdemes rá félretenni (18 éves koráig zárolt), havi 5 eFt-ot szoktam ráutalni, valamennyi kis állami támogatás is jár utána

- nem sok a gyermektartásdíj, amit kapok (15 eFt)- arra is úgy tekintek, mint "talált pénz"- a nyaralási/utazási alapunkba gyűjtöm.

Kb. ennyi jutott eszembe.

2016. márc. 23. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!