Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vásároltam a Jófogáson,...

Vásároltam a Jófogáson, elvileg útban van felém a csomag, de még mindig fent van a hirdetés magasabb áron. Miért?

Figyelt kérdés
Utánvéttel vettem meg, tehát akkor fizetem, ha ideért. Arra gondoltam, azért van még fent és magasabb áron, ha az eladó attól tart, nem veszem át, és bukja a postaköltséget. De akkor miért nem akkor teszi fel újra, ha ez megtörténik? A másik pedig, hogy most elkezdtem azon aggódni, mi lesz, ha egy üres vagy kitömött doboz érkezik, akkor én bukok 15 ezer Ft-ot. Vagy a postás megengedi, hogy belenézzek előtte, hogy az van-e benne, amire számítok?
2016. márc. 13. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Lehet, hogy több példányban létező tárgyból vásároltál 1 db-ot és az eladó most azzal kísérletezik, hogy mi a legmagasabb ár, amennyiért el lehet adni.
2016. márc. 13. 13:03
 2/10 A kérdező kommentje:
A szövegkörnyezetből kiderült, hogy ez az egy darab van neki, és ettől is csak méretprobléma miatt válik meg.
2016. márc. 13. 13:04
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

A postás nem fogja engedni kinyitni, mert ha nem az van benne, amire számítasz, akkor te nem fizeted ki, ő meg viheti vissza a sérült csomagolást, azért meg ő a felelős.

De megkérheted, hogy maradjon vagy esetleg hívhatsz más tanukat is, akik jelenlétében kinyitod és megnézed a tartalmát. Esetleg az egészet kamerával rögzítheted is.

Amúgy meg egy eladó simán hazudhat is olyan dologról, hogy csak ez az egy van neki. Vagy lehet akkor tényleg ez az egy volt neki, de azóta lett még egy.

Mióta van úton a csomag? Ha régóta, akkor lehet hogy megpróbálja magasabb áron eladni.

2016. márc. 13. 13:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Egy cipőből ritkán lesz az embernek még egy három nap alatt, főleg ugyanabban a méretben, úgy, hogy meg akar a másiktól is válni. Most írtam egy levelet, hogy miért van még fent, ha elvileg útban van felém...
2016. márc. 13. 13:15
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, a Jófogás egy HIRDETŐ oldal, nem kötelező levenni a terméket, ha már nincs nála: max egyszerűen azt mondja az érdeklődőnek, hogy elkelt. Nem olyan, mint a Vatera, hogy biztosítani kell a vevőnek.

Alighanem annak lesz igaza, aki azt mondja, hogy addig nem akarja az eladó levenni, amíg át nem vetted a csomagot, mert nemegyszer olvasom itt is, hogy meggondoltam magam, mi van, ha jön a futár és nem veszem át?

Az eladónak meg, ha újra fel kellene tennie a cuccot, akkor az már pénzbe kerülne neki.

2016. márc. 13. 13:24
 6/10 anonim ***** válasza:
26%
Egy haver kamerázza azt átvételt és a kibontást valós időben , a futár nem lehet tanú , neki ebben nincs szerepe .
2016. márc. 13. 13:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Most vásároltam először a Jófogásról, eddig inkább Vateráztam, de még ott is - ami kicsit "szigorúbb" - értek ledöbbentő meglepetések... Itt nincsenek "leütések" sem, és kissé bizalmatlanul kezelem a dolgot...
2016. márc. 13. 13:30
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

Én árulok jófogáson, de csak akkor veszem le a hirdetést, ha a pénz már a számlámon van (mondjuk én csak előre utalást fogadok el). Egyszerűen azért mert egyszerűbb egy esetleges jelentkezőtől két szóban elnézést kérni, mint újra felrakni a hirdetést, újra lefényképezgetni a cuccokat, ha az aktuális vevő meggondolta magát.

De a te esetedben is igaz ez, mert ha úgy döntesz, hogy nem veszed át a csomagot, ő meg már levette a hirdetést, akkor a postaköltség mellett bukja az addig esetlegesen jelentkező komolyabb érdeklődőket is.

2016. márc. 13. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:
26%
Na ugye, mondtam én :D (5-ös vagyok)
2016. márc. 13. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
49%
ha már levette a hírdetést, nem teheti fel újra, ha esetleg nem veszed át, a jófogás nem engedi!
2016. márc. 14. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!