Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vissza kellene fizetnem a pénzt?

Albán Jessica kérdése:

Vissza kellene fizetnem a pénzt?

Figyelt kérdés
Feladtam egy felsőt a postán sima levélként, a hülye fejemmel nem ajánlottan amit így visszagondolva nagyon bánok, mivel így nem kaptam feladási szelvényt. A csomag feladása hétfőn történt, ma szombat van és eddig még nem érkezett oda és most hosszú hétvége lesz. 5 nap alatt már oda kellett volna érnie, nem? Így most vissza kellene utalnom a vásárlónak a pénzt? Mi van ha visszautalom és később megérkezik hozzá a ruha? Ezt így akkor bebuktam?
2016. márc. 12. 13:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Sima levéllel nem sietnek, ha jövő hét végéig nem érkezik emg a vevő szerint, akkor utald vissza, mert nem fogod tudni bizonyítani, hogy te elküdlted, ő meg sajnos azt hazudhat, amit akar.
2016. márc. 12. 13:30
 2/11 anonim ***** válasza:
44%
nem ajánlott levelet nekem 15 napig húzták el, mire kézbesítették.
2016. márc. 12. 13:39
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Kérdés, hogy a vevő hogyan kérte a terméket, milyen postázással? Mert nyilván előre utalta a termék árát és a postaköltséget is, ugye?
2016. márc. 12. 14:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, előre elutalta az összeget én pedig aznap fel is adtam. Ott mondták, hogy már csak kedden tudják elvinni, de ezzel nem is volt semmi baj.

Remélem megérkezik jövőhéten a vevőhöz, nagy szükségem lenne a pénzre, de természetesen akkor visszautalom :/

2016. márc. 12. 15:31
 5/11 anonim ***** válasza:
21%
Én pedig a helyedben nem utalnám vissza a pénzt akkor sem, ha esetleg nem érne oda. Igaz nem tudod bizonyítani, hogy feladtad, de ő is azt hazudhat, amit akar. Ilyen "pitiáner" összegért pedig senki nem fog téged zargatni, a te lelkiismereted tiszta.
2016. márc. 12. 15:49
 6/11 anonim ***** válasza:
13%
A postaköltség különbözetet mindenképp!
2016. márc. 12. 17:51
 7/11 anonim ***** válasza:
17%

Jaj, ne keverjetek már!! :D

"Igen, előre elutalta az összeget én pedig aznap fel is adtam. "

Igen, de hogyan kérte a vevő? Azaz milyen postázásra utalt?

Ha Ő ajánlottan kérte és annyit is utalt postaköltségre, de Te simán adtad fel, akkor bizony te vagy a hunyó, s akkor TELJES felelősséggel tartozol a dologért (ha nem érkezik meg) - ebben az esetben a felső és a postaköltség árát is vissza kell térítened.

Ha a vevő simán kérte és annyit is utalt, akkor viszont a vevő felelőssége és nem kell visszatérítened semmit.

Na, akkor most tedd a szívedre a kezed :-) és most mond meg: hogyan utalt a vevő, milyen postára?

2016. márc. 12. 18:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez az! mindenki pontozzon le mindenkit!
2016. márc. 12. 22:21
 9/11 A kérdező kommentje:

A postára kevesebbet is utalt, mint kellett volna, de ez az én hibám, én mondtam kevesebbet, de ezzel semmi baj nincs.

Sima postát fizetett, simán levélként és nem ajánlva.

2016. márc. 13. 12:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor tulajdonképpen mindketten hibáztatok picit: Te, azért, mert nem próbáltad meggyőzni a vevőt az ajánlottról - bár tudom, nagyon drága a posta-, de a vevő is, mert nem ajánlottan kérte, kockáztatott.

Most már csak az van hátra, hogy együtt imádkozzunk, hogy mégis megkapja - mert még nem reménytelen... a sima postát nem szokták elsietni... csak nehogy elkeveredjen az ünnepek alatt.

2016. márc. 13. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!