Vissza kellene fizetnem a pénzt?
Igen, előre elutalta az összeget én pedig aznap fel is adtam. Ott mondták, hogy már csak kedden tudják elvinni, de ezzel nem is volt semmi baj.
Remélem megérkezik jövőhéten a vevőhöz, nagy szükségem lenne a pénzre, de természetesen akkor visszautalom :/
Jaj, ne keverjetek már!! :D
"Igen, előre elutalta az összeget én pedig aznap fel is adtam. "
Igen, de hogyan kérte a vevő? Azaz milyen postázásra utalt?
Ha Ő ajánlottan kérte és annyit is utalt postaköltségre, de Te simán adtad fel, akkor bizony te vagy a hunyó, s akkor TELJES felelősséggel tartozol a dologért (ha nem érkezik meg) - ebben az esetben a felső és a postaköltség árát is vissza kell térítened.
Ha a vevő simán kérte és annyit is utalt, akkor viszont a vevő felelőssége és nem kell visszatérítened semmit.
Na, akkor most tedd a szívedre a kezed :-) és most mond meg: hogyan utalt a vevő, milyen postára?
A postára kevesebbet is utalt, mint kellett volna, de ez az én hibám, én mondtam kevesebbet, de ezzel semmi baj nincs.
Sima postát fizetett, simán levélként és nem ajánlva.
Akkor tulajdonképpen mindketten hibáztatok picit: Te, azért, mert nem próbáltad meggyőzni a vevőt az ajánlottról - bár tudom, nagyon drága a posta-, de a vevő is, mert nem ajánlottan kérte, kockáztatott.
Most már csak az van hátra, hogy együtt imádkozzunk, hogy mégis megkapja - mert még nem reménytelen... a sima postát nem szokták elsietni... csak nehogy elkeveredjen az ünnepek alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!