A Magyar Postától lehet kérni kártérítést ha elrontják a címezést?
Anyagi károm keletkezet mert azt csomagot ami utánvételesen kelet volna meg érkezzen a címzetthez azt sima csomagként kapta meg és röhög a markába. többször is próbáltam hívni de nem veszi fel a telefont meg üzenetekre sem válaszol.
A sima csomag meg vissza jött mert ugye akinek küldtem miért fizetne utánvételt ha egyszer már előre utalta pénzt nekem. A postán cserélték fel a két címiratot én normálisan meg címeztem mind két csomagot. A Postán hibáztak.
Akkor, ha látható a csomagon a Te címzésed és az is, hogy a címiraton más név van, akkor fényképezd le magadnak bizonyítékként, majd szépen fogd meg a csomagot és menj be vele a postára, ahol feladtad. Ott reklamálj, ha el akarnak küldeni, akkor kérd a fiókvezetőt.
Ja, és a nálad lévő címiratot se felejtsd otthon.
mi akarsz te?!
Még a neved sem tudod leírni. :-)
A, miért a postával címezteted?
B, MPL postacsomagként otthon is meg tudod írni a feladólapot, tudni fogod a feladás összegét is egyből ha utánvéthez akarod csapni. innen már csak ki kell nyomtatni és mehet a postára.
ha nem tudod bizonyítani, hogy ők írták el, akkor nem tudsz mit tenni.
aki meg megkapta a csomagot ingyenesen, azt max felszólítani tudod írásban, hogy juttassa vissza hozzád. ha nem teszi akkor max feljelentheted!
Elolvastad a kérdést?
" innen már csak ki kell nyomtatni és mehet a postára."
Nem a postával címeztette meg, hanem otthon kinyomtatta a címiratot és egyszerre vitt 2 csomagot. Nem elírták, hanem felcserélték a 2 csomagon a címiratot.
Kérdező, 3-as vagyok és most jutott eszembe egy jó tanács, hogy én mit szoktam csinálni az efféle esetek elkerülésére: egyszerűen egyesével adom oda nekik, mindegyik pakkot a saját címiratával. Mondjuk szoktak is nézni a postás kisasszonyok, hogy miért nem adom oda mind, de nem "kötözködnek" :D
Szóval a jövőben javaslom Neked is ezt a megoldást :-)
(ajánlottat is meg csomagot is mindig így adok fel - egyszerre csak egyet kapnak :D)
A csomagokat én címeztem meg saját kezűleg. A címiratokat a postán nyomtaták ki és össze cserélték.
De ma elmentem elmagyaráztam mi történt elnézést kértek és saját költségükre újra feladták.
A másik csomagot amit ingyenesen meg kapott az illető volt olyan rendes és vissza küldte. Vannak még rendes emberek a földön. Csak azt nem értem miért nem válaszolt az üzeneteimre és miért nem vette fel a telefont.
A Postán vállaltak minden felmerülő plusz költséget a csomagokkal kapcsolatban. Szerencsére nem mínusszal jöttem ki a dologból.
Köszönöm mindenikeinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!