Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Magyar Postától lehet kérni...

Horo01 kérdése:

A Magyar Postától lehet kérni kártérítést ha elrontják a címezést?

Figyelt kérdés
A héten feladtam egyszerre két csomagot az egyik egy sima volt a másik meg utánvételes de felcserélték a címiratot, az utánvételesre került a sima csomag címíratja a sima csomagra meg az utánvételesé és vissza hozta a postakocsi az egyik csomagot ma. De aki vissza hozta nem tudod semmi konkrétumot mondani.

2016. márc. 10. 17:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen károd keletkezett, összetört valami, elloptak valamit, megromlott valami ? Ha a feladóvénnyel bizonyítani tudod, hogy igazad van, max azt tartom elképzelhetőnek, hogy INGYEN újra kipostázzák a címzettnek a csomagot .
2016. márc. 10. 18:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Anyagi károm keletkezet mert azt csomagot ami utánvételesen kelet volna meg érkezzen a címzetthez azt sima csomagként kapta meg és röhög a markába. többször is próbáltam hívni de nem veszi fel a telefont meg üzenetekre sem válaszol.

A sima csomag meg vissza jött mert ugye akinek küldtem miért fizetne utánvételt ha egyszer már előre utalta pénzt nekem. A postán cserélték fel a két címiratot én normálisan meg címeztem mind két csomagot. A Postán hibáztak.

2016. márc. 10. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor, ha látható a csomagon a Te címzésed és az is, hogy a címiraton más név van, akkor fényképezd le magadnak bizonyítékként, majd szépen fogd meg a csomagot és menj be vele a postára, ahol feladtad. Ott reklamálj, ha el akarnak küldeni, akkor kérd a fiókvezetőt.

Ja, és a nálad lévő címiratot se felejtsd otthon.

2016. márc. 10. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
ennek a végére kíváncsi vagyok
2016. márc. 10. 22:53
 5/8 anonim ***** válasza:

mi akarsz te?!

Még a neved sem tudod leírni. :-)

2016. márc. 11. 07:25
 6/8 anonim ***** válasza:

A, miért a postával címezteted?

B, MPL postacsomagként otthon is meg tudod írni a feladólapot, tudni fogod a feladás összegét is egyből ha utánvéthez akarod csapni. innen már csak ki kell nyomtatni és mehet a postára.

ha nem tudod bizonyítani, hogy ők írták el, akkor nem tudsz mit tenni.

aki meg megkapta a csomagot ingyenesen, azt max felszólítani tudod írásban, hogy juttassa vissza hozzád. ha nem teszi akkor max feljelentheted!

2016. márc. 11. 11:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Elolvastad a kérdést?

" innen már csak ki kell nyomtatni és mehet a postára."

Nem a postával címeztette meg, hanem otthon kinyomtatta a címiratot és egyszerre vitt 2 csomagot. Nem elírták, hanem felcserélték a 2 csomagon a címiratot.

Kérdező, 3-as vagyok és most jutott eszembe egy jó tanács, hogy én mit szoktam csinálni az efféle esetek elkerülésére: egyszerűen egyesével adom oda nekik, mindegyik pakkot a saját címiratával. Mondjuk szoktak is nézni a postás kisasszonyok, hogy miért nem adom oda mind, de nem "kötözködnek" :D

Szóval a jövőben javaslom Neked is ezt a megoldást :-)

(ajánlottat is meg csomagot is mindig így adok fel - egyszerre csak egyet kapnak :D)

2016. márc. 11. 11:45
 8/8 A kérdező kommentje:

A csomagokat én címeztem meg saját kezűleg. A címiratokat a postán nyomtaták ki és össze cserélték.

De ma elmentem elmagyaráztam mi történt elnézést kértek és saját költségükre újra feladták.

A másik csomagot amit ingyenesen meg kapott az illető volt olyan rendes és vissza küldte. Vannak még rendes emberek a földön. Csak azt nem értem miért nem válaszolt az üzeneteimre és miért nem vette fel a telefont.

A Postán vállaltak minden felmerülő plusz költséget a csomagokkal kapcsolatban. Szerencsére nem mínusszal jöttem ki a dologból.

Köszönöm mindenikeinek a segítséget.

2016. márc. 11. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!