CSOK kérdés - Ha román számlákat kapnék az épülő házról, hogyan tudnám magyar számlaként elfogadtatni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy lehetséges olyan variáció, hogy az építést kivitelező felveszi a kapcsolatot egy magyar céggel vagy akár vállalkozóval, és azon keresztül lenne a magyar számla? Legális lenne ez?2016. márc. 10. 15:31
1/11 anonim válasza:
Persze, mindent meg lehet oldani okosban. Annyi csak a probléma, hogy ha lebuksz, mert mondjuk egy szomszédnak nem vagy szimpi, és feljelent, akkor a bank nem folyósítja többé a CSOK következő részletét, a kiutaltat meg visszakérik, ha jól rémlik jegybanki alapkamat x 5-szörös kamattal.
Miért nem jó neked egy magyar vállalkozó amúgy, ha már a magyar államtól veszel fel milliókat? Nyilván nem azért szórják ki, hogy külföldi cégeket támogass belőle. Ha meg annyira a románokat akarod, kérd meg a céget, hogy alapítson egy magyar céget, és akkor kapsz magyar számlát.
2/11 A kérdező kommentje:
Nem mindegy, hogy 20 millióból vagy 9 millióból adják kulcsrakészen a házat. Na ezért kérdeztem! Utóbbinál nem kell 25 évig hitelt nyögnöm!
2016. márc. 10. 16:35
3/11 anonim válasza:
Nah mert a román cég felépít neked egy 90 négyzetméteres házat 9 millióból? Jaj de jó röhögtem most rajtad. :-D
4/11 anonim válasza:
Hát ha nem akarsz áfát fizetni, rendesen adózni, akkor ne akarj CSOK-ot sem az én pénzemből, mert én rendesen fizetem az adót. Menj a 9 milliós románhoz, és boldogulj CSOK nélkül.
5/11 A kérdező kommentje:
Nézd meg a román nm árakat.
2016. márc. 10. 17:46
6/11 A kérdező kommentje:
Szülj 3 gyereket, nld őket, neveld őket, aztán magyarázz.
2016. márc. 10. 17:50
7/11 A kérdező kommentje:
*neveld
2016. márc. 10. 17:50
8/11 anonim válasza:
Akkor költözz Romániába, és építkezz ott, adózz oda, neveld ott a gyerekeidet.
9/11 anonim válasza:
Ezen a lehetőségen én is gondolkodtam, mert tényleg olcsóbb de lehet, hogy tud adni számlát nem? Van magyar honlapja stb. Lehet, hogy megoldható teljesen legálisan, őket nem kérdezted?
10/11 anonim válasza:
Előző vagyok, én rá is kérdezek, hogy hivatalosan megoldható-e vagy sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!