Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan címezzek meg Póstán...

Hogyan címezzek meg Póstán maradó csomag/levelet, le tudná valaki pontosan írni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Szeretnék postán maradóra rendelni, mivel otthon biztosan nem tudom átvenni, és mivel 5 perc sétára van a posta, és itthon meg nem szeretnék várakozni hogy most mikor jön az értesítő. Így legegyszerűbb lenne, ha rögtön oda megy, én tudom hogy mikor lesz már biztosan ott, és besétálok átvenni.

Szóval szeretnék oda rendelni, akár rendszeresen is. Ezért szeretném tudni, hogy pontosan hogyan adjam meg, vagy inkább, hogy pontosan el tudjam mondani, aki nekem küld valamit, hogy hogyan címezzen.

A feladó egyértelmű, de a címzett ez a posta lenne:

posta neve: Budapest 117. posta

A címe : 1507 Budapest XI., Irinyi József u. 38.

De valahol a zirányítószám 1117-nek adja meg. ami logikus, de akkor mi az a 1507?

a posta nevét hova tüntessem fel, hogy ha a címzett nevéhez a saját nevemet kell megadni?

Szóval a lényeg hogy valaki leírja nekem, hogy pontosan mi legyen a címzett neve és címe részhez írva a feladóvevényen, és a borítékon?

Valamint ebben az esetben is ugyan úgy él az ajánlott elsőbbségi dolog?

ÉS még egy apróság. Hogyan tudom felvenni a csomagot/levelet?

Odaállok ahova az értesítővel is kellene, és megmondom, hogy meg tudnák-e nézni, hogy van-e XY névre postán maradó csomag/(vagy a másik másik ablaknál)levél? (és adok egy személyit is)

Előre is Köszönöm a korrekt válaszokat.

2016. márc. 7. 16:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Néhány kérdésedre tudom a választ - azt elmondom:-)

A címzés úgy van, hogy a címzetthez a TE nevedet kell írni, a Címhez

Bp. 117-es posta

Budapest, XI. ker Irinyi J. u 38.

és alatta az irányítószám, DE! ilyenkor előfordul, hogy a POSTA más (belső) irányítószámot ad meg a Postán maradóra - ezt kell használni.

Én úgy tudom, csak csomagot lehet Postán maradóra kérni, de ez nem biztos...

Ha pl. Vaterafutárral vagy MPL üzleti csomaggal kérsz így küldeményt, akkor kapsz email vagy sms értesítést is a csomag érkezéséről. Aztán van a csomagnak egy ragszáma, azzal meg lehet nézni, hol tart a csomag.

És igen, csak személyivel lehet átvenni.

2016. márc. 7. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!