Szerintetek korrekt voltam a vevővel?
Íme a beszélgetés (É=én, V=vevő)
V: Megvenném a telefont ha megvan még. Kérem hívjon
É: Megvan még, a holnapi nap folyamán (inkább délelőtt) hívom!
V: Rendben! Várom a hívást. Bár nekem akár a mai nap is jó lenne, viszont holnap csak 4-től érek rá átvenni.
É: Sajnos ma nem otthonról vagyok a gépnél, a telefon pedig otthon van, de holnap akkor egyeztetünk az átvételről!
É: Elnézését kérem, de egy illető magasabb árat kínált érte, és nem tudtam nemet mondani rá. Köszönöm megértését, így a telefon az övé.
Sajnálom őt végülis de nem tudtam mást tenni

"Sajnálom őt végülis de nem tudtam mást tenni"
Nem a Te döntésed volt? Miért írod, hogy nem tudtál mást tenni? TE DÖNTÖTTED EL, HOGY MIT TESZEL! (Te döntötted el, hogy a több pénzt választod)
Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor nem, nem voltál korrekt: a korrekt az lett volna, ha:
1- az első vevőnek adod, mivel egy adásvételnél az időrendi sorrend szokott számítani
2. a 2.-ik vevőnek már azt kellet volna mondani, hogy VALÓSZÍNŰLEG VAN RÁ VEVŐ és sorrendbe állítani őket - ha az első mégsem veszi meg, megkaphatja a 2.-ik.
2- de ha már az időrendi sorrendet felrúgtad, akkor az ALAP lett volna, hogy felhívod az első vevőt és jelzed neki, hogy xy ennyiért meg akarja venni - de mivel Önnel beszéltem először, ezért Önnek adnám el, de magasabb áron - így is érdekli? Ezzel legalább m,egadtad volna az esélyét annak, hogy az első vevőé legyen a telefon és Te is magasabb árat kaptál volna.
E így semmiképpen nem volt korrekt - bocs, de ez a véleményem.

3#-as!
Te jól vagy?!
Azé a portéka, aki többet ad érte! Pont!
A kérdésre a helyes válasz: IGEN!

4-es, te jól vagy?
Én 9 éve kereskedek és nem csinálok kácsa seggét a számból.
Ha azé az áru, aki többet ad érte, akkor meg fel kell tenni licitálós aukcióra - ennyi.
Tudod, ha egy üzletben félretetetsz valamit és másnap bemész érte, hogy jöttél az áruért, s addigra az eladó eladta, mert más többet adott érte - szerintem Te sem kanál röhögőgörcsöt...

Szerintem nem korrekt.
Annyiért rakd fel, amennyiért neked megéri eladni, utána már ne emelgess rajta.

Pontosan, ahogy írták előttem. Ha fix árat mondasz akkor tartsd magad ahhoz és azé a termék aki legelőször jelentkezik. Más esetben ott a licitálás, megadsz egy minimum összeget amennyi alatt nem akarod eladni és meglátod, hogy ki ajánlja a legtöbbet. Plusz még tehetsz mellé villámárat.
Úgy vissza állni az eladástól, hogy már átvételről beszéltek szerintem gerinctelen dolog.
Illetve, ha mást nem akkor legalább a leírásba beleírni, hogy az összeg alkuképes és azé a tétel aki többet ajánl, ha pl a jófogáson árulod.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!