Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha kisgyerekes szülőknek...

Ha kisgyerekes szülőknek akarom kiadni a lakást, akkor mindenféleképpen kérjek Befogadói nyilatkozatot?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy nincs kitől kérniük, de én meg nem szeretnék bajba kerülni olyan szempontból, hogy nem fizetnek, és ki se tudom őket rakni a lakásból... Vagy elég, ha a bérleti szerződésbe belefoglaljuk, hogy pl. a szerződés felmondása után a bérlő kötelessége a gyerekek elhelyezéséről gondoskodni?

És még valami: Ha kell a Befogadói, akkor azt elég ha két tanú aláírja, vagy inkább ügyvéd készítse el?

2008. szept. 20. 17:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
Sztem ez a témához kapcsolódik, mert a kérdés következménye lehet és életszerű! Az én Szüleim, ha albiztak volna és átmeneti pénzzavar lép fel,akkor egyeztettek volna a tulajdonossal, hogy meg tudnák-e oldani,hogy fél év múlva fizetnek mondjuk vagy egy másik megbeszélt időpontba vagy tudnak-e valamit segíteni a pénzzavar leküzdésének ideje alatt és nem a törvényt és /vagy a bérleti szerződést lobogtatják, hogy ugyse fogsz Te minket a gyerekünk jogán innen kitenni! Ha "szülők" beszélnek a tulajjal nincs miért félni a jogi háttértől, azok a veszélyesek, akik sunyin csak elkezdenek nem fizetni hónapokon át.Aki a törvény mögé bújva akar így lakhatáshoz jutni, ott a gyereknek segítségre van szüksége, mert a "családja" csak kihasználja. Ez a törvény a hasznonlesők ellen véd inkább,mert normális ember nem várja el mástól, hogy se szó-se beszéd éveken át bitorolhassa más ingatlanát díjmentesen. Gondolom, Te se örülnél, ha kiadod a lakásod, mert szükséged van pénzre és utána elveszted a +bevételt és a lakásod is akár addig ,amig nekik kedvük nem szottyan nagyobb lakásba nem költözni vagy fel nem nő a jogalapot képező gyerekeik közül a legifjabb is, .... és nem fizetnek. Vannak akik direkt erre játszanak! Ezért kell figyelni és ezrt is merülhetett fel ez a kérdés már többekben és ezért nem szívesen adja ki az ember a lakást kisgyerekesnek, mert nem szívesen kockáztatja az ember, hogy a családján kívül másért is felelősséget vállaljon ( mert az iyen családok a rezsit sem fizetik általában ...).
2008. szept. 23. 07:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

De erről szó sem volt a kérdésben, hogy a szülők vissza akarnak élni a helyzettel.

Azért általában nem azért szülünk gyereket, hogy őt használjuk fel arra, hogy "ingyen" lakhassunk valahol.... Viszont mindenki életében történhet váratlan dolog (munkanélküliség, betegség, haláleset), ami miatt pénzzavarba kerül. Én csak annyit írtam, hogy jó lenne, ha ennek nem egy ártatlan gyerek inná meg a levét. Az állami gondozás nagyon kegyetlen dolog, ilyet légyszi, ne írj!

2008. szept. 23. 08:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki életében lehet pénzzavar, de akkor nem egy idegentől (főbérlőtől) várja, hogy ingyen gondoskodjon a lakhatásáról. Ha csak nem árva a házaspár mindkét tagja, ők is felnőttek valahol, ha nincs pénzük külön lakhatásra, menjenek oda vissza, ne idegenek nyakán élősködjenek. Mondtam már, én nem adnék albérletbe lakást olyannak, aki nincs valahová állandóra bejelentve.
2008. szept. 23. 09:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valaki állandóra be van jelentkezve valahova, az még nyugodtan lehet egy fiktív lakcím is. Az még nem jelenti azt, hogy ha megszünik az albérleti lehetősége, akkor oda mehet lakni az állandóra. Ebben az országban egyébként is oda jelentkezel be, ahová akarsz.

Szerintem te egy konkrét esetre gondolhatsz (hogy mondjuk egy diák a szüleihez van állandóra bejelentve, de abban a városban, ahol tanul, albérletben lakik). Akkor persze, hogy hazamegy anyucihoz, ha gáz van.

De felnőtt embereknél, akik "kényszerből" laknak albérletben, bizony előfordulhat, hogy - az előző válaszomban említett okok miatt - nem tudnak fizetni. Ezt lehet nevezni balszerencsének, hanyagságnak, lustaságnak, nemtörődömségnek stb. - mindegy! Lényeg, hogy nem mindenkinek van másik alternatíva a lakhatást illetően. Nem biztos, hogy annak a két felnőtt embernek vannak olyan hozzátartozói, akik be tudják fogadni. Sajnos, nem olyan egyszerű a dolog, amilyennek te látod. Valószínűleg nem voltál még ilyen élethelyzetben, de ne is legyél.

Gyermeket nem lehet az utcára tenni, és ez így van jól!!

Írnék erről többet is szívesen, de ennek nem itt van a helye.

2008. szept. 23. 11:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Azzal én is egyetértek, hogy gyermekek ne kerülhessenek az utcára, én csak azt nem szeretem, amikor mások kárára hoznak törvényeket. Ha az állam mindenféleképpen gondoskodni akar a gyermekekről, akkor a pénzzavarban lévő szülőknek biztosítsanak ingyenes önkormányzati lakásokat, ne magánembereket hozzanak patthelyzetbe. Nem mindenki tehetős, aki lakást ad ki, van aki azért adja ki, és lakik addig a szüleinél, mert csak így tudja fizetni a lakástörlesztést. Nehogy már azért kelljen valakinek esetleg elárverezteti a lakását, mert az albérlők nem hajlandók sem fizetni, sem kiköltözni belőle!
2008. szept. 23. 13:16
 16/17 anonim ***** válasza:
90%

Ezt nem is mondta senki.

Van családok átmeneti otthona, ahova mehetnének, de ez sem ingyenes, és nincs minden városban.

Ez a törvény nem "más kárára" született, hanem a gyermekek védelmében.

2008. szept. 23. 15:52
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ott, ahol az a törvény más alkalmazásra kelljen kerüljön ott a bérlő szülő azért elég sáros. Más: a ki nem rakhatási törvény csak az élő albis szerződésekre vonatkozik...egy kezemen meg tudom számolni,hogy ki adja ki papíron is a lakását...
2008. szept. 23. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!