Ha kisgyerekes szülőknek akarom kiadni a lakást, akkor mindenféleképpen kérjek Befogadói nyilatkozatot?
Azt mondják, hogy nincs kitől kérniük, de én meg nem szeretnék bajba kerülni olyan szempontból, hogy nem fizetnek, és ki se tudom őket rakni a lakásból... Vagy elég, ha a bérleti szerződésbe belefoglaljuk, hogy pl. a szerződés felmondása után a bérlő kötelessége a gyerekek elhelyezéséről gondoskodni?
És még valami: Ha kell a Befogadói, akkor azt elég ha két tanú aláírja, vagy inkább ügyvéd készítse el?
De erről szó sem volt a kérdésben, hogy a szülők vissza akarnak élni a helyzettel.
Azért általában nem azért szülünk gyereket, hogy őt használjuk fel arra, hogy "ingyen" lakhassunk valahol.... Viszont mindenki életében történhet váratlan dolog (munkanélküliség, betegség, haláleset), ami miatt pénzzavarba kerül. Én csak annyit írtam, hogy jó lenne, ha ennek nem egy ártatlan gyerek inná meg a levét. Az állami gondozás nagyon kegyetlen dolog, ilyet légyszi, ne írj!
Attól, hogy valaki állandóra be van jelentkezve valahova, az még nyugodtan lehet egy fiktív lakcím is. Az még nem jelenti azt, hogy ha megszünik az albérleti lehetősége, akkor oda mehet lakni az állandóra. Ebben az országban egyébként is oda jelentkezel be, ahová akarsz.
Szerintem te egy konkrét esetre gondolhatsz (hogy mondjuk egy diák a szüleihez van állandóra bejelentve, de abban a városban, ahol tanul, albérletben lakik). Akkor persze, hogy hazamegy anyucihoz, ha gáz van.
De felnőtt embereknél, akik "kényszerből" laknak albérletben, bizony előfordulhat, hogy - az előző válaszomban említett okok miatt - nem tudnak fizetni. Ezt lehet nevezni balszerencsének, hanyagságnak, lustaságnak, nemtörődömségnek stb. - mindegy! Lényeg, hogy nem mindenkinek van másik alternatíva a lakhatást illetően. Nem biztos, hogy annak a két felnőtt embernek vannak olyan hozzátartozói, akik be tudják fogadni. Sajnos, nem olyan egyszerű a dolog, amilyennek te látod. Valószínűleg nem voltál még ilyen élethelyzetben, de ne is legyél.
Gyermeket nem lehet az utcára tenni, és ez így van jól!!
Írnék erről többet is szívesen, de ennek nem itt van a helye.
Ezt nem is mondta senki.
Van családok átmeneti otthona, ahova mehetnének, de ez sem ingyenes, és nincs minden városban.
Ez a törvény nem "más kárára" született, hanem a gyermekek védelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!