Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy fizetési határidő...

Ha egy fizetési határidő szombatra vagy vasárnapra esik, akkor melyik új időpont a mérvadó? Az előtte való péntek vagy az utánalévő hétfő?

Figyelt kérdés
2016. márc. 1. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
hétfő
2016. márc. 1. 15:05
 2/9 TR75 ***** válasza:
68%
Szerintem a péntek. Mert a határidő nem változik, tehát addigra a befizetésnek meg kell történnie.
2016. márc. 1. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Pedig az hétfő lesz, bárhol dolgoztam, ha a fizetési nap hétvégére esett, az biza hétfőn érkezett meg legelőbb.
2016. márc. 1. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Ha számláról van szó, akkor a fizetési határidőig be kell érkeznie az összegnek a számla kibocsátójához.

Ha bérről, akkor addig a napig meg kell kapnod.

Azaz ezekben az esetekben péntek (feltéve, hogy munkanap áthelyezés miatt a szombat nem munkanap)

(függetlenül attól, hogy a 3-as válaszoló mikor kapta meg a fizetését)

Fizetési határidőnél kivétel a NAV. Ott a fizetési (és bevallási) határidő a következő munkanap (hétfő)

2016. márc. 1. 15:39
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

A fizetési határidő nem azt jelenti, hogy kötelezően aznap kell megérkezzen a pénz - hanem azt, hogy LEGKÉSŐBB akkor. Tehát értelem szerűen előtte bármikor megtörténhet a be/kifizetés. Ergo a következő hétfő már késésnek számít.

Mondjuk a legtöbb helyen nem csinálnak ügyet 1 napos késésből.

2016. márc. 1. 15:57
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Ez az igazán finom, amikor a helyes válasz vagy péntek vagy hétfő, ellenben minden válasz le van pontozva.

Istenem, ha a retardáltság fájna páran biztos üvöltetnének fájdalmukban...

2016. márc. 1. 17:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam se fel se le. Szóval ezt egymás között harcolták le. :)
2016. márc. 1. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

Péntek.

Munkabért is úgy utalnak, hogy ha a szerződésben 5. van, és 5. az vasárnap, akkor már 3-án utalnak, azaz pénteken.

Ha 6-án utalnak, az már nem szabályos.

2016. márc. 1. 18:59
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
A munkabér nyilván úgy nem szabályos, de egy számlánál pont szarják le az 1 napos késést.
2016. márc. 1. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!