Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a legjobb módja az öngondos...

Mi a legjobb módja az öngondoskodásnak?

Figyelt kérdés

Egyelőre csak tervezem, mert pályakezdő vagyok és még nincs munkám, de utána szeretnék járni a dolgoknak.

Mi a jobb választás?

Fizessek be több pénzt a magánnyugdíjpénztáramba, vagy esetleg kössek életbiztosítást? Egy ismerősöm biztosítási ügynökként (is) dolgozik és tőle hallottam egy olyan biztosításról, amibe 10 évig évi 200ezret kell befizetni és a biztosítás lejárta után a befizetett összeg dupláját kapom meg (ha meg nem halok persze :) )

Vagy gyűjtsek pár évig, amíg lesz egy befektethető összegem és valami tőzsdei alapú portfólióba tegyem?

Vagy van valami jobb megoldás is?

Szeretnék gondolni a jövőmre is, mert nem akarok öreg koromban nyugdíj nélkül maradni...

2008. szept. 20. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalként én mindenképp az életbiztosítást javaslom ezek közül. Ha bent hagyod 10, 20 évig egy jó helyen, akkor nagyon komolyan kamatozik. Sokszorosát fogod visszakapni, és a kezdő befizetés max pár százezer forint.
2008. szept. 20. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a biztosítást választod jól nézd meg, mert én szívok vele egy jó nagyot.
2008. szept. 20. 14:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted? Mire kell figyelni?
2008. szept. 20. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Befektetési életbiztosítást nem ajánlom. Inkább köss évente egy egyösszegű életbiztosítást, nem befektetésit (OTP-nél pl 5000 Ft a díja, ezt nem kapod vissza, ha nem történik eled semmi, de baleset, halál esetén jól fizet), befektetésnek pedig érdemes lakáskasszába, illetve önkéntes nyugdíjpénztárba fektetned - szerintem.
2008. szept. 20. 18:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Meg is tudnád indokolni, hogy miért nem ajánlod a befektetési életbiztosítást? Ha nem befektetési életbiztosítást kötök, ami ezek szerint csak akkor fizet, ha történik velem valami, akkor azzal nem segítem az öngondoskodásomat, a befektetésivel viszont igen, vagy tévedek? Nem akarok okoskodni, mert nem értek ezekhez (ezért is kérdeztem), de megszeretnélek kérni titeket, hogy a válaszokban a tanácsokat, miszerint x megoldás nem jó, y viszont igen, meg is indokolnátok!

Köszönöm! :)

2008. szept. 20. 22:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok. Most csak röviden: ha befektetési életbiztosítást kötsz, kevesebb hozamot érsz el, mintha külön kötsz egy kockázati életbiztosítást, és külön befektetsz... Ennyi.
2008. szept. 20. 23:28
 7/7 anonim válasza:
Szerintem egy tartam nélküli befektetési jegy alapú életbiztosítást javasolok. Teljes életre szóló pénzügyi megoldás. Pályakezdőként a minimum szinten indítanám el, később növelhető. A kockázati életbiztosítást a minimum szinten jelőlném meg addíg amíg nincs kiről gondoskodnom. Utána ez is növelhető. Ha olyan pénzem jön össze, amit nem költenék el fél, egy éven belül, azt esetibe befizetném, ha szükség van rá, bármikor kivehetem. /Nem bank, tehát kevésbé likvid, két hét alatt kerül vissza a számlára a pénz/ A rendszeres megtakarításra 20% adó igényelhető vissza. A hozamok változók, jelen helyzet a részvények vételének kedvez, nem az eladásnak. Hosszútávon /10 év fölött/ ez a legjobb megoldás. A kockázati éb. egy ilyen biztosításban lényegesen olcsóbb, mint önmagában. Nem akarok reklámot, de ha bővebben érdekel a téma, a ka1223ster@gmail.com-on elérsz.
2008. szept. 23. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!