Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy is van ez? Akkor most...

Hogy is van ez? Akkor most jár a GYED vagy nem?

Figyelt kérdés

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási idő számítása

Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges

előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:

• a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély

folyósításának idejét,

• a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott

tanulmányok idejét

• a rehabilitációs járadék folyósításának idejét.

Na most amit nem értek... 2008 májusában szültem meg a kisfiamat. 2007 májusában fejeztem be az iskolát, ahol gyakornokként dolgoztam egy kereskedelmi cégnél. Magyarul a szülést megelőző 2 évben volt 180 napos munkaviszonyom. Ebben a hasábban benne van h felső oktatás és középoktatás nappali tagozatán 1 évnél hosszabb volt...

A gondom annyi h akkor miért is nem járt nekem a GYED??

2010. ápr. 1. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Nappali tagozatra jártál végig?
2010. ápr. 1. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Biztosított voltál a szüléskor?
2010. ápr. 1. 14:17
 3/5 A kérdező kommentje:

igen nappali tagozatra jártam végig.

a suli befejezése és a szülés között úgy voltam biztosított csak, hogy a tanulmányaim befejezte után még 1 évig tartották nyilán a biztosítást ( ez úgy van legalábbis én úgy tudom h az első évben (iskola utáni) amig nem helyezkedek el addig jár. lehet én tudom rosszul ha igen akkor lehet butaságot írtam)

2010. ápr. 1. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
A biztosításnak két része van, az egyik a természetbeni (hogy jár neked az orvosi ellátás), a másik a pénzbeli (emiatt kaphatsz táppénzt, gyed-et stb.) Szerintem neked az előbbi biztosításodat tartották fent még egy évig, hiszen ha nem fizettél járulékokat, nem lehetett a második.
2010. ápr. 1. 15:21
 5/5 A kérdező kommentje:

akkor valószínüleg ezért nem voltam jogosult a gyed-re mert nekem a természetbeni biztosításom volt.

hát akkor köszönöm a válaszokat.:) így tisztábban látom ezt a dolgot.

2010. ápr. 1. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!