Hogy is van ez? Akkor most jár a GYED vagy nem?
A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási idő számítása
Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges
előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.
A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:
• a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély
folyósításának idejét,
• a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott
tanulmányok idejét
• a rehabilitációs járadék folyósításának idejét.
Na most amit nem értek... 2008 májusában szültem meg a kisfiamat. 2007 májusában fejeztem be az iskolát, ahol gyakornokként dolgoztam egy kereskedelmi cégnél. Magyarul a szülést megelőző 2 évben volt 180 napos munkaviszonyom. Ebben a hasábban benne van h felső oktatás és középoktatás nappali tagozatán 1 évnél hosszabb volt...
A gondom annyi h akkor miért is nem járt nekem a GYED??
igen nappali tagozatra jártam végig.
a suli befejezése és a szülés között úgy voltam biztosított csak, hogy a tanulmányaim befejezte után még 1 évig tartották nyilán a biztosítást ( ez úgy van legalábbis én úgy tudom h az első évben (iskola utáni) amig nem helyezkedek el addig jár. lehet én tudom rosszul ha igen akkor lehet butaságot írtam)
akkor valószínüleg ezért nem voltam jogosult a gyed-re mert nekem a természetbeni biztosításom volt.
hát akkor köszönöm a válaszokat.:) így tisztábban látom ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!