Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a cegem engedelyezi a heti...

Ha a cegem engedelyezi a heti 2 nap home office-t, akkor ez alatt az ido alatt utazhatom kulfoldre?

Figyelt kérdés
Termeszetesen nem nyaralni, onnan is ugyanugy dolgoznek. Azt sejtem, hogy legalisan nem, de van ennek kockazata, tudjak valahogy ellenorizni? Mondjuk az informatikai rendszeren keresztul, hogy honnan vagyok bejelentkezve?

#távmunka #Home Office #kulfoldi utazas
2016. febr. 17. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez nem gond. A home office nem szigorúan vett "otthon dolgozás", hanem bárhonnan, ami nem az iroda. Amíg elérhető vagy és dolgozol szerintem teljesen mindegy, hogy a lakásodból vagy mondjuk egy wellness szállodából teszed azt, ha megfelelőek a körülmények.
2016. febr. 17. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Cége válogatja.

Unokatesóm munkatársát pont ilyenért rúgták ki.

A barátnője Londonban él, úgy gondolta, nem lesz gond, ha az otthonról dolgozható időben ő Londonból fog dolgozni. Második nap kapta a mailt, hogy ki van rúgva. Mint kiderült, látták, hogy honnan jelentkezett be.

2016. febr. 17. 13:27
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
#2 Ez egy tipikusan GYIK-es történet, Blikkbe meg hasonlókba elmenne, de azért nem kerek. Ha nincs valamiféle kötelezettség, hogy a home office-t csak egy adott területen végezheti a munkavállaló, akkor a cégnek köze nincs hozzá, hol végzi. A kirúgás meg nem e-mailben megy.
2016. febr. 17. 13:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! Alapvetoen nekem nincs home office-os szerzodesem, es nem is akarok. Ez olyan "szokasjogon" megy itt igy. A home office-os szerzodes kikoti a munkavegzes helyet, sot, fenykepekkel bizonyitani kell, hogy a home office is megfelel a biztonsagos munkahely kovetelmenyeknek (porralolto, ergonomikus munkaallomas). Nalunk ugye ez nincs, de azert a fonokom azt nem tudja, hogy kulfoldrol vegeznem a munkat. De lehet, inkabb megbeszelem vele, hogy nem nagy gaz-e ez igy.
2016. febr. 17. 13:35
 5/6 anonim ***** válasza:

# 3/4-es!

Nyugodt lehetsz, tértivevényes levélben is megkapta az azonnali hatályú felmondását.

A mailt azért küldte neki a főnöke, mert a második nap után letiltották a belépő adatait.

Benne van a szerződésükben, hogy BO alatt mennyi időn belül kell bejelentkezniük, ha szükség van rájuk; HO alatt hol dolgozhatnak és szükség esetén behívhatóak a központba. Dolgozhat HO alatt a szerződésben meghatározott helyen kívül máshonnan is, ha előzetesen engedélyt kapott rá.

Lehet, hogy neked hihetetlen, de vannak munkahelyek, ahol szigorúan veszik a dolgokat és ellenőrzik is a munkavállalókat.

2016. márc. 2. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Van, ahol meg nem.

Ahol pl. most dolgozok ott pont telibe xarják, hogy honnan home office-ozik az ember. Kutyát nem izgat, amíg elérhető bármikor és dolgozik.

2016. márc. 2. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!