Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aktív korúak ellátását meddig...

Aktív korúak ellátását meddig kell megkapni? Nem 5. -ig? Postai kézbesítéssel.

Figyelt kérdés

Nyugdíj-közeli korban van édesanyám, de tavaly megszűnt a munkahelye.

Aktív korúak ellátására jogosult, visszamenőleg is megkapja, január elején megkaptuk a határozatot, hogy 3 havit fog megkapni egyben.

Telefonon úgy tájékoztattak, hogy jan. végén várható. Nem jött.

Telefonált, azt mondták, ha 02.05-ig sem jön, telefonáljon újra.

Persze nem jött, annyit tudtak mondani, hogy elkülsték a pénzügyre, már meg kellett volna kapni, de várjon még egy hetet, ha addig sem jön, megint telefonáljon.

De minek, ha semmit sem tudnak mondani vagy tenni?

02.10-e van, negyedik hónapja, hogy óta semmi ellátást nem kap.

Vagy rosszul tudjuk, hogy 5.-ig meg kell kapni? Hova lehet fordulni, ha a kormányhivatalnál falakba ütközünk?

2016. febr. 10. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Személyesen kellene látogatást tennetek a hivatalban . Én biztos, hogy be mennék a pénzügyre .
2016. febr. 10. 16:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Én dolgozom, ő vidékről nehezen tudná megoldani, beteg, de más jellegű támogatást nem kap. Örülünk, hogy ezt is megkapta, munkát úgyse fog már találni, nem is bírná.

Személyesen mivel tudnának többet mondani, mint telefonon? Úgyis csak azt látja, hogy átadta a pénzügynek.

Ha ezen a héten sem jön meg, van vmi felügyeleti szervük?

Vagy az állami szervek azt tesznek, amit akarnak?

De jól tudom egyáltalán, hogy 5-ig kell megkapni?

2016. febr. 10. 17:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindjárt gondoltam, hogy utazási akadályokba ütköztök . Évekkel ezelőtt ha jól emlékszem, igen, hó 5-én csengetett a postás, bankszámla esetében hónap 15 volt az előírás.

Vegyétek fel a kapcsolatot a pénzüggyel, és kérdezzétek meg tőlük, hogy hol akadtak el és miért .

2016. febr. 10. 17:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Édesanyád ahol lakik, van önkormányzat, polgármesteri hivatal ? Csak mert ők hivatalból, rá tudnának kérdezni a dolgokra és intézkedni, szerintem .
2016. febr. 10. 17:23
 5/5 A kérdező kommentje:

3-as, örülj neki, hogy neked nincsenek gondjaid.

Ő rokkant nyugdíjas volt, de egy tollvonással eltörölte a kormány. Nagyon nehezen jár, mindkét térdét megműtötték, mindkettőt elcseszték, nem hajlik egyik lába sem térdben, ezért ha nem alacsonypadlós busz jön, akkor nem tud felszállni.

Falun lakunk.

A városnak van önkormányzata, de egyedül oda sem tud bemenni már. (ill busztól függ)

A kormányhivatal a távolabbi városban van, az utazáson kívül most éppen az is probléma, hogy 4. hónapja 0 ft a jövedelme, odaáig pedig 4 buszjegy kellene, ami nem 10 forint.

Én be tudok menni, de velem meg nem állnak szóba.

Még ezt a hetet megvárjuk, aztán ha nincs más, szabit veszek ki, hogy bemenjek vele.

Csak nem tudom, hogy ott mivel tudnak többet mondani. Mert arra kiadni a pénzt meg kínlódni, hogy ott is elmondják, hogy "várjon türelmesen, majd megkapja!", na azt nem akarom.

2016. febr. 10. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!