Diákmunka mennyire rugalmas?
Én Tescoban dolgoztam az egyetem alatt. Általában úgy volt, hogy minden héten felhívott a szövetkezettől a nő, hogy a következő hétre milyen műszakok vannak, és akkor megmondtam, hogy melyiket tudom vállalni. Volt, hogy egyet sem tudtam, de a karácsonyi pörgésben (iskolai szünetben) meg sokszor majdnem 40 óra is megvolt egy héten.
Szóval munkafüggő, úgy hallottam, hogy a Mekiben is hasonló a rendszer, akkor gondolom a többi ilyesmi helyeken is, ahol többműszakos munkavégzés van.
"Akkor minek vesznek fel diákot dolgozni? :/ Vegyenek fel teljes állású embert, aki heti 5x tud menni 8 órázni."
Mert olcsóbb egy diák.
"Egy diáknak tanulnia is kell meg bejárni órákra,..."
Egyéni szoc.probléma.
"... meg nyilván barátai és párkapcsolata is lehet az embernek..."
Egyéni szoc.probléma + szerinted egy dolgozó felnőttnek nem lenne igénye erre?
Üdv a való világban!
Nem azért vesznek fel diákokat, mert olcsóbbak.
Csak az adott vállalat, cég, aki diákokat foglalkoztat, nem kevés anyagi juttatást valamint rengeteg kedvezményt kap. Főleg ha a foglalkoztatott diákok száma sem elenyésző (pl. Tesco, Meki, Burger King, stb.)
Diákokon nagyon sok pénzt tudnak keresni legálisan a vállalatok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!