Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek szegény az aki...

Szerintetek szegény az aki így él?

Figyelt kérdés

Minden kiadását fedezni tudja, van internet, rendes fűtés, nem kell spórolni a villannyal, vízzel, mert gond nélkül ki tudja fizetni a számláit és a lakbért is.

Van normális étel, minden nap főtt étel, azon kívül is rendesen esznek (felvágottak, joghurtok, tejtermékek, zöldség, gyümölcs, mindenféle hús, pékárú, nassolni való, ásványvíz vagy gyümölcslé stb)

Van arra pénz, hogy havonta néhányszor valami szórakozást beiktassanak, pl étterem, buli, mozi, kirándulás.

Normális, márkás illatszereket használnak és ruházkodásra is van pénzünk, ráadásul nem is a legrosszabb minőségű ruhák ( DC, Supra, Devergo, Sprigfield, Retro, F&F, Heavy Tools, Ralph Lauren stb.) Igaz nem vesznek heti szinten ruhát, de azért szezonváltáskor rendesen bevásárolnak.

Évente 1x-2x legalább elutaznak, többnyire külföldre. (Prága, Split, London, Malaga, Korfu stb helyeken voltak pl mostanában, az elmúlt pár évben)

Ezen kívül kb elraknak havi 40-50ezer forintot.

Ezen paraméterek alapján szerintetek szegény valaki?

Az egyik barátnőmről van szó, folyton panaszkodik, hogy itt nem lehet rendesen megélni, neki elege van a pénztelenségből, holott szerintem ők nem nevezhetők szegényeknek. De ő csak azt fújja, hogy de, mert hónap végén neki is meg kell gondolnia, hogy pl olcsóbb termékeket választ, vagy van, hogy nem sok pénzük van már a hónap vége felé, be kell osztogatni stb.

De akkor is , szerintem ez messze nem szegénység.

Vagy én gondolom rosszul?

2016. jan. 28. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nem szegénység. Maximum az ő igényeinek kevés. Viszont mindenki a jobbra vágyik.
2016. jan. 28. 19:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Tipikus 'jajderossznekem' mentalitas. Nem, nem szegenyek, igazabol eleg nagyvilagi eletmodot folytatnak.
2016. jan. 28. 19:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Vágyaihoz a telhetetlenségéhez igen . Szellemi értelemben ő egy koldus , nem tapasztalt nincs viszonyítási alapja .
2016. jan. 28. 19:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem szegény, de nem is mondanám kifejezetten gazdagnak, szerintem olyan pont jó. Elhiszem, hogy ennél lehetne jobb is, de azért panaszkodnia sem kellene mindig, mert van, aki fele ennyi dolgot sem tehet meg.
2016. jan. 28. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Ki kell abrándítanom a barátnődet: egyszerű alkalmazottkênt külföldön se fog sokkal jobban êlni.
2016. jan. 28. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!