Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mindegy mennyit keres az...

Mindegy mennyit keres az ember, hó végére úgyis nullán lesz?

Figyelt kérdés

Hó elején leteszünk x összeg megtakarítást, a maradékból meg élünk. Ha viszont közbejön valami plusz kiadás, akkor már egy héttel fizetés előtt közelítünk a nullához, hiába számoltam ki gondosan mindent.

Minden családnál így van ez, mindegy, mennyit keres az ember?

2016. jan. 19. 10:42
1 2
 1/12 anonim válasza:
82%
nm
2016. jan. 19. 10:46
 2/12 anonim válasza:
77%
Szerencsére nincs így. A bevételem elég alacsony, alulról súrolja a 100 ezret, viszont így is tudok eltenni, ritka az a hónap, mikor lenullázom a havi keretem.
2016. jan. 19. 10:49
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk ezért nincs még gyerek.
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Én úgy oldom meg, hogy mindig van a "kistartalék".

Egy körbepapírozott befőttesüveg, hogy ne is lássam mennyi van benne.

Csak a kétszázasokat rakom bele. Amióta nem papír, jobban költjük.

Így mindig van egy kis vészhelyzeti tartalékom. Pl gyógyszerre, vagy akár megszorulásnál kajára.

Egy ismerősömtől nyúltam az ötletet, nála volt, hogy egy hónapig abból tankolt.

5/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem. Attól függ, hogy mennyi az a félretett pénz és mennyi a pluszkiadás. Ha 10-15 ezret raktok el, ahhoz nem kell nagy baj, hogy el kelljen költeni, de ha havi szintem 70-80 ezres pluszkiadások viszik el a megtakarítást, az már nagy baj.
2016. jan. 19. 10:51
 6/12 anonim ***** válasza:
66%
Csak két esetben van így: ha a kiadásod mindig több, mint a bevételed, vagy ha annyira nyomorultul keveset keresel, hogy a hideg vízre sem elég.
2016. jan. 19. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Régebben, amikor kevesebb kerestem, akkor szinte nullára jöttem ki.

Aztán kicsit több lesz a fizetésem, akkor már tudtam félrerakni.

Jelenleg nincs ilyen gondom, minden hónap végén marad bőven.

2016. jan. 19. 10:58
 8/12 anonim ***** válasza:
57%

Én azt gondolom, hogy minden fizetésből lehet félretenni. Keveset, de lehet.

Amikor az első munkahelyemen 150 ezret kerestem, hónap végére nullára jöttem ki. Amikor elvesztettem a munkámat, és havi 70 ezerből éltem, ugyancsak nullára jöttem ki, de nagyon össze kellett húznom a nadrágszíjat (a körülményeim, kiadásaim ugyanazok voltak).

Azóta tudom, hogy az ember bármennyi pénzt el tud költeni, és bármennyi pénzből tud félretenni valamennyit, ha akar.

Az emberek azért nem tudnak spórolni, mert azt csinálják, hogy ha marad, akkor raknak félre, és hát persze, nem marad, elköltjük, amennyink van. Tényleg, én is ezt csináltam.

Amikor megkapod a fizetésed, ez legyen az első, hogy egy bizonyos összeget félreteszel, még mielőtt kifizeted a számlákat, kiadásokat. Én azt csinálom, hogy a hónap elején automatikusan átutalódik egy bizonyos összeg egy takarékszámlára, és azzal már nem is számolok, így nem áll fenn a veszély, hogy hónap végén nem marad, és így nem tudok félretenni.

2016. jan. 19. 10:59
 9/12 anonim válasza:
64%
Nem, mi szerencsére jól be tudjuk osztani, bár velünk is előfordult már, hogy egy váratlan nagyobb kiadás miatt pénz nélkül maradtunk fizetés előtt egy héttel, igaz ez nálunk csak egyszer volt. Azóta van egy "házipénztárunk" is, amibe minden hónapba bedobunk 10 E ft-ot és ha esetleg valami nagyobb kiadás jönne, akkor abból tudjuk finanszírozni és ne kell a lekötéseket bolygatni.
2016. jan. 19. 11:00
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
Az nem merült fel benne,d hogy a szerinted gondos kiszámolás sem feltétlen jó? Na meg az se mindegy, mennyi pénzeetek van havonta, minimálérnél nem csonálom, ha kinullázzátok magatokat, nettó 3-400 körül meg már gáz lenne ez.
2016. jan. 19. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!