Meddig kell beváltani és meddig lehet használni a régi 10. 000 és 20. 000 papírpénzeket?
Beváltani nem kell - egyenlőre.
A húszezres:
"A Magyar Nemzeti Bank 2015. december 14-től megújított húszezer forintos bankjegyeket hoz forgalomba. A jelenlegi húszezer forintos bankjegyek 2016 végéig használhatók a készpénzforgalomban, bevonásuk pontos időpontjáról az MNB később ad tájékoztatást."
A tízezres:
"A jelenleg is használt tízezresek továbbra is érvényes fizetőeszközök maradnak, amelyeket minden hitelintézet és a Magyar Posta a jövőbeni bevonástól számított három évig köteles díjmentesen és korlátozás nélkül átváltani a törvényes fizetőeszközre. Ugyanilyen kondíciókkal az MNB lakossági pénztárában az állampolgárok húsz évig cserélhetik régi bankjegyeiket új típusúra.
Ugyanakkor a régi tízezresek bevonása sem ró majd semmi pluszfeladatot a lakosságra. Ennek időpontja egyébként még nem ismert, az MNB a készpénzforgalmi tendenciák értékelését és megfelelő előkészítést követően dönt erről."
De még nem döntöttek a bevonásáról - legalábbis nem tudok róla :-)
Az első vagyok és épp tegnapról van egy új infóm :-)
5-ös, kösz, hogy megvédtél :-) - valóban így történt, hogy a 20 ezresek érvényességi idejét meghosszabbították. Sőt!!!
Tegnap legnagyobb megdöbbenésemre az OTP automata régi 10 ezreseket adott ki! Elhűlve néztem, s mivel amúgy is OTP fióknál voltam, gyorsan be is mentem rákérdezni: ezt érvényes még? S bizony, azt mondták, hogy a régi 10 ezrest sem vonták még be - forgalomban van.
Még annyit 4-esnek, hogy a linkeden nem olvasható a cikk - csak regisztrált felhasználók számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!