Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért dolgoznak a keletiek...

Miért dolgoznak a keletiek sokkal gyorsabban mint a nyugati emberek?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is kommentelne, nézzétek meg ezeket a videókat, hentesek.

első verzió : magyar vendégmunkás hentesek Németországban, brutális tempót diktálnak, kb rabszolgák dolgoznak ilyen tempóval.

https://www.youtube.com/watch?v=OZmc9a-aq0I

Második, árja hentesek, látszólag németek. Szépen, kimérten, komótosan dolgoznak, ezt lehet tisztességes munkának nevezni.

https://www.youtube.com/watch?v=eVVaft0dZ8s

Lehet más a munkafolyamat és az elsőhöz direkt keletieket raknak mert azok úgyis dolgoznak mint az állat, meg oda kell a rabszolgatempó, de a különbség akkor is döbbenetes.

A keleti népek (pl mi is) miért hajtanak úgy mint az igásló?

Aki gyorsan dolgozik az nem csak magát, hanem a munkatársait is szivatja, hiszen akkor emelni fogják a tőkésék az elvárást.

Az én munkahelyemen is azon versenyeztek a proli dolgozók hogy ki tud gyorsabban dolgozni, szánalmas volt. (vendéglátás). Mindezt kb minimálbérért.

Vélemények?

2016. jan. 11. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Idehaza kevés volt és kevés ma is a fizetés és magasak az adók. Ezért az emberek úgy érzik hogy az elvárt életszínvonalat rabszolgákat is megszégyenítő biorobot munkával kell hogy pótolják. Ahogy a méhek sem a mézüket megdézsmáló méhészt kergetik el, hanem több mézet termelnek. A magyar is ezt szokta meg szeretett diktatúráinkban. Ezért odakinn sem dolgozik másképp. Több videó is van fenn kint dolgozó magyarokról, tényleg döbbenetes.

Egy másik lehetséges ok, hogy a magyarok többségének nincs fogalma arról hogy az adott munkája valójában mennyit ér. Azt hiszik hogy egy szelet zsíros kenyérért tényleg annyit kell robotolni ahogy ő teszi. Többségük soha nem élt saját önellátó gazdaságban, így nem tudja hogy mennyi a megélhetéshez szükséges munka mennyisége. Hanem azt hiszi hogy a minimálbérért napi 8-12 órában futószalag mögött ész nélkül biorobotkodni kell.

2016. jan. 11. 09:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Én a munkahelyemen próbáltam őket (vendéglátás) lebeszélni a rohamtempóról... süket fülekre talált.

Egyszerűen fel se fogták amit mondtam, utána is dolgoztak mint az őrültek.

És közben folyamatosan drogozták magukat kávével cigivel hogy tudják tartani a tempót.

És engem szóltok meg mert emberi tempóban dolgoztam.

2016. jan. 11. 09:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez volt, Ausztriában dolgoztam vendéglátásban, volt, hogy vagy 3-4 ember munkáját szakasztották a nyakamba úgy, hogy még csak pár hónapja voltam ott. Hajtottam, mint egy állat és amikor fújni mertem egyet a fáradtságtól (nem álltam meg, csak sóhajtottam), a műszakvezető csak bunkón annyit kiabált oda, hogy gyorsabban. Láttam már a vendégeken, hogy azt nézik, mennyire rosszul vagyok már a hajtástól és páran elszörnyülködtek, mikor hallották, a tetejébe hogy beszél velem a vezető. Hozzáteszem, az osztrákok valahogy mindig a nyugisabb pozíciókba kerültek, nekik nem kellett annyit dolgoziuk és ők nem kaptak beszólogatásokat sem, mint mi magyarok. Minket használtak fel a rabszolgamunkára, mégis a végén mi voltunk azok, akikkel elégedetlenkedett egy-két vezető. Szemét egy rendszer ez külföldiként, nagyon át kell gondolni, megéri-e ez valakinek is hosszútávon.
2016. jan. 11. 10:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Nálunk durvább volt, mert a rabszolga társak is beszóltak annak aki "lassan" dolgozott. Vagyis emberi módon, normál tempóban.

Megvan a bája mikor a rabszolga a másik rabszolgát bántja, nem érzékeli a tudata hogy ő vele van...

A műszakvezetők alap hogy hajtottak :

zack, zack, schneller, schneller.

2016. jan. 11. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
jól van Balázska...:D
2016. jan. 11. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!