Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterán miért licitálnak...

Vaterán miért licitálnak (nyilvános) minimálár alatt?

Figyelt kérdés
Gyakran látok olyan licitet, hogy minimál ár 5000 forint, jelenlegi ajánlat: 1200 forint. A rendszer figyelmeztet is, hogy "A minimálárat nem érték el!".

2016. jan. 10. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

"Egyszer jöjjön szembe olyan vevő (de akár eladó is), aki érti az alkut, izzadni fogsz, mint az a néni a templomban.

Ha te meghirdetnél egy tabletet mondjuk 45 ezerért, tőlem első körben egy 15 ezres ajánlatot kapnál. Utána egy 12 ezreset."

Na, én ugyan nem izzadnék :D Udvariasan közölném veled, hogy köszönöm az érdeklődést az aukcióm iránt, de nem kívánok élni az ajánlatoddal :-)

(9 év alatt megtanultam: minden terméknek előbb-utóbb eljön a vevője :-) Ebben az esetben nem Te lennél az :-) )

2016. jan. 10. 13:04
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
Azért, mert mondjuk lehet, hogy a piac teljesen máshogy értékeli az áru értékét, mint ahogy az eladó kigondolta. Ha kitesz 10 ezres minimálárért egy árut, majd legfeljebb 2000-et adnának érte, akkor eldöntheti, hogy annyiért is el akarja adni, vagy inkább megtartja, esetleg újra meghirdeti, hátha lesz magasabb áron is vevő. Nincs ezzel semmi baj, teljesen logikus.
2016. jan. 10. 13:32
 13/21 A kérdező kommentje:

utolsó: nem is az eladó racionalitását nem értem ebben, hanem a vevőkét. Ha nekem eladóként 100 buznyákot ér a termékem, és az alatt nem adom, akkor beállítok 100 buznyákos minimális árat, és esetleg ha nagyon, akkor 80-ért már odaadom. Ez teljesen racionális gondolkodás.

Amit viszont a vevők csinálnak, hogy a min. 100 buznyákos cuccért 0.1 buznyákonként csatáznak 15 buznyák környékén teljesen értelmetlennek tűnik, ennyit nem valószínű, hogy bárki is engedni fog.

(a piac szondáztatása jó ötlet volt, még az tűnik a leginkább reálisnak, de az is inkább az eladó részéről reális, a vevők cica-harca hülyeségnek tűnik. Mindegy, figyelni fogok majd 1-2 ilyen tételt lejárat környékén, hogy lássam mi történik)

2016. jan. 10. 14:23
 14/21 anonim ***** válasza:

"minden terméknek előbb-utóbb eljön a vevője"

Ha nem sürgős az eladás, tőlem addig vársz, ameddig jólesik. Mindent a kereslet és a kínálat viszonya határoz meg. Nekem X-et ér, te 2X-ért szeretnéd eladni, valószínűleg nem egymást keressük. Ha eladó kínálsz, meg kell vizsgálnod a keresletet, ha keresel, meg kell vizsgálnod a kínálatot.

2016. jan. 10. 16:31
 15/21 anonim ***** válasza:

Nos, eddig nem akartam leírni, de mivel a 11-es teljesen kulturált válaszomat is jól lehúztátok, ezért most átmegyek "parasztba"

Aki egy 45 ezres laptopra 15 ezres ajánlatot tesz, azzal szóba sem állok: és nem mégsem fogom kimondani, hogy mit gondolok róla. (nem Böszme Ferire vonatkozik, mert volt már jó pár hasonló próbálkozású vevőm amikor a vadonatúj, 600 ft-os könyvet 500-ért akarta elvinni postaköltséggel együtt, ebből 360 lett volna a posta, maradt volna 100 ft hasznom rajta - nem ezért dolgozom vele)

Igen, az alkunak van egyfajta pszichológiája, de ez nem jelenti azt, hogy az eladót baleknak nézzük - na most lehet lehúzni! :D

2016. jan. 10. 17:21
 16/21 anonim ***** válasza:

ma 17:21

Ez nem a lehúzásról szól. Az eladó minél több pénzt akar, a vevő minél kevesebbet adna érte. Senki nem néz senkit baleknak, csak itt, Magyarországon még nem értik az emberek a gazdaság működését.

2016. jan. 10. 17:24
 17/21 anonim ***** válasza:

Én értem, mert vállalkozó vagyok :D épp ezért nem tudom olcsóbban odaadni, mint amennyibe nekem kerül adókkal, járulékokkal, jutalékkal stb együtt.

Mivel nem a Vatera a fő tevékenységem, így nem sürgős egy eladás sem :-)

Ha mégis, akkor meg eleve alacsony kikiáltási árat teszek rá - hadd vigyék :-)

Minimálárat nem is szoktam alkalmazni, mert egyrészt fizetős, másrészt nem is szeretik a vevők.

2016. jan. 10. 17:38
 18/21 anonim ***** válasza:

13:

A licitálók részéről pontosan ugyanúgy logikus. Ha kiderül, hogy a termékre nincs kereslet a minimáláron, akkor ha az eladó tényleg meg akar szabadulni a terméktől, simán előfordulhat, hogy eladja akár jóval alacsonyabb áron id. Ez eladótól, terméktől, és aktuális helyzettől függ. Ha pl. van egy bútorom a lakásban, ami még ugyan jó állapotú, de mindenképpen meg akarok tőle szabadulni, és úgy gondolom 20-30-at reálisan adnak érte, ezért beállítom 20-ra a minimálárat, aztán 2 ezer a legmagasabb licit, akkor simán lehet, hogy inkább odaadom annyiért, csak vigyék.

2016. jan. 10. 17:58
 19/21 anonim ***** válasza:
Tényleg, áruljátok el, légyszi, hogy mi rosszat írtam a 11-es válaszomban, ami így "kiverte a biztosítékot", mert becs szóra nem értem. Megköszönöm, ha valaki felvilágosítana erről, az miért lett lehúzva.
2016. jan. 10. 18:03
 20/21 A kérdező kommentje:

#19-es: ezen kár rágódnod, egy a GYK, van úgy, hogy valaki megkérdezi mennyi 1+1, sokan megválaszolják, hogy 2, majd jön fél tucat ember, és se szó, se beszéd a porba pontozzák az összeset, hiába volt helyes, és kulturált a válaszuk.

Mindegy, dobok most rá egy zöld pacsit.

2016. jan. 10. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!