Vaterán miért licitálnak (nyilvános) minimálár alatt?

"Egyszer jöjjön szembe olyan vevő (de akár eladó is), aki érti az alkut, izzadni fogsz, mint az a néni a templomban.
Ha te meghirdetnél egy tabletet mondjuk 45 ezerért, tőlem első körben egy 15 ezres ajánlatot kapnál. Utána egy 12 ezreset."
Na, én ugyan nem izzadnék :D Udvariasan közölném veled, hogy köszönöm az érdeklődést az aukcióm iránt, de nem kívánok élni az ajánlatoddal :-)
(9 év alatt megtanultam: minden terméknek előbb-utóbb eljön a vevője :-) Ebben az esetben nem Te lennél az :-) )

utolsó: nem is az eladó racionalitását nem értem ebben, hanem a vevőkét. Ha nekem eladóként 100 buznyákot ér a termékem, és az alatt nem adom, akkor beállítok 100 buznyákos minimális árat, és esetleg ha nagyon, akkor 80-ért már odaadom. Ez teljesen racionális gondolkodás.
Amit viszont a vevők csinálnak, hogy a min. 100 buznyákos cuccért 0.1 buznyákonként csatáznak 15 buznyák környékén teljesen értelmetlennek tűnik, ennyit nem valószínű, hogy bárki is engedni fog.
(a piac szondáztatása jó ötlet volt, még az tűnik a leginkább reálisnak, de az is inkább az eladó részéről reális, a vevők cica-harca hülyeségnek tűnik. Mindegy, figyelni fogok majd 1-2 ilyen tételt lejárat környékén, hogy lássam mi történik)

"minden terméknek előbb-utóbb eljön a vevője"
Ha nem sürgős az eladás, tőlem addig vársz, ameddig jólesik. Mindent a kereslet és a kínálat viszonya határoz meg. Nekem X-et ér, te 2X-ért szeretnéd eladni, valószínűleg nem egymást keressük. Ha eladó kínálsz, meg kell vizsgálnod a keresletet, ha keresel, meg kell vizsgálnod a kínálatot.

Nos, eddig nem akartam leírni, de mivel a 11-es teljesen kulturált válaszomat is jól lehúztátok, ezért most átmegyek "parasztba"
Aki egy 45 ezres laptopra 15 ezres ajánlatot tesz, azzal szóba sem állok: és nem mégsem fogom kimondani, hogy mit gondolok róla. (nem Böszme Ferire vonatkozik, mert volt már jó pár hasonló próbálkozású vevőm amikor a vadonatúj, 600 ft-os könyvet 500-ért akarta elvinni postaköltséggel együtt, ebből 360 lett volna a posta, maradt volna 100 ft hasznom rajta - nem ezért dolgozom vele)
Igen, az alkunak van egyfajta pszichológiája, de ez nem jelenti azt, hogy az eladót baleknak nézzük - na most lehet lehúzni! :D

ma 17:21
Ez nem a lehúzásról szól. Az eladó minél több pénzt akar, a vevő minél kevesebbet adna érte. Senki nem néz senkit baleknak, csak itt, Magyarországon még nem értik az emberek a gazdaság működését.

Én értem, mert vállalkozó vagyok :D épp ezért nem tudom olcsóbban odaadni, mint amennyibe nekem kerül adókkal, járulékokkal, jutalékkal stb együtt.
Mivel nem a Vatera a fő tevékenységem, így nem sürgős egy eladás sem :-)
Ha mégis, akkor meg eleve alacsony kikiáltási árat teszek rá - hadd vigyék :-)
Minimálárat nem is szoktam alkalmazni, mert egyrészt fizetős, másrészt nem is szeretik a vevők.

13:
A licitálók részéről pontosan ugyanúgy logikus. Ha kiderül, hogy a termékre nincs kereslet a minimáláron, akkor ha az eladó tényleg meg akar szabadulni a terméktől, simán előfordulhat, hogy eladja akár jóval alacsonyabb áron id. Ez eladótól, terméktől, és aktuális helyzettől függ. Ha pl. van egy bútorom a lakásban, ami még ugyan jó állapotú, de mindenképpen meg akarok tőle szabadulni, és úgy gondolom 20-30-at reálisan adnak érte, ezért beállítom 20-ra a minimálárat, aztán 2 ezer a legmagasabb licit, akkor simán lehet, hogy inkább odaadom annyiért, csak vigyék.

#19-es: ezen kár rágódnod, egy a GYK, van úgy, hogy valaki megkérdezi mennyi 1+1, sokan megválaszolják, hogy 2, majd jön fél tucat ember, és se szó, se beszéd a porba pontozzák az összeset, hiába volt helyes, és kulturált a válaszuk.
Mindegy, dobok most rá egy zöld pacsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!