Miért lesz minden egyre kisebb a boltok polcain?
Akkor én vagy nem vagyok magyar vagy nem vagyok hülye :D
Az elsők között voltam - még mielőtt kirobbant a botrány - aki kiszúrta, hogy az 1 kg "akciós" cukor nem is 1 kg volt, hanem 85 dkg. A liszt ugyanúgy...
És a tej is 9 dl már sok esetben.
A tejföl külön bosszantó, a receptek 200 g-hoz lettek megalkotva, és pár éve még volt ilyen.
Tudom, hogy most az egyszerűség kedvéért számoltatok 200 g-mal, de ilyen már nem létezik.
És nem 180 vagy 160 g lett, hanem 125.
Kb a fele.
Ha egy hozzávalóból fele annyit teszel bele, a liszt meg egyebek pedig maradnak a normál mennyiségben, akkor már a süti nem lesz olyan, mint régen volt. Vagy teszel bele 2 dobozzal, és a burkolt áremelés mellett plusz haszna is van, mert 2x annyit adott el.
A táblás csokik is összementek, egyik-másik már annyit nyom, mintha csak egy szelet csokit vennél.
Maga a tábla ugyanakkora, csak atomvékony lett, de 300 ft felett van.
A kólát már leírtátok, ugyanannyiért már csak 1,75 l-zt kapunk, korábban 2 és 2,5 l volt.
5 l-es üdítőt egyébként nagyon sok helyen lehet kapni. Mi néha veszünk is. Igaz, ez nem márkás kóla, hanem nem túl finom gyümölcslé.
De szénsavasból ne is akarj ekkorát, már egy 2 literesből is kimegy a szénsav, mire a végére érsz.
5 l-es tejet pedig ebben az országban nem indokolja semmi, ha a családonként 6-8 gyerek lenne az általános, akkor a kiszerelések is ehhez igazodnának. De a tej romlandó, nálunk pl. kb 3 hét alatt fogy el ennyi. 3 hét után meg tudod, ki inná meg!
Kedves lehúzgálók: ha már a 4-es válaszomat lehúztátok a 0-ára, mert tévedtem, akkor talán AZT IS ÉSZRE KÉNE VENNI, HOGY BEISMERTEM A HIBÁMAT ÉS "Bocs, jogos, igazad van" -t írtam. valahogy ott nem látom a 100 %-ot... :D
Hiába, Magyarországon a pozitív dolog nem hír - ha jót teszel, a kutyát nem érdekli... :-(
amikor értékelik a válaszokat, nem olvassák végig az egészet, hanem haladnak szépen sorban, amikor látják, hogy valaki hülyeséget ír, akkor lepontozzák.
ha úgy menne, hogy előbb végig kéne olvasni az összes választ, akkor utána újra vissza kéne térni az elejére, és mindre újra ránézni, hogy értékeljük. így 2x-3x annyi időt töltene az ember egy kérdésnél.
nekem pl nem vmi gyors a netem, a franc fogja többször betölteni ugyanazt az oldalt.
látok vmit, egyetértek > zöld kéz
nem érdekel/nem értek hozzá/nem releváns > semmit nem teszek vele
félrevezető, rossz információ, vagy az itt elég gyakori bunkóság, személyeskedés, beszólogatás > piros kéz
a tiedet én mondjuk nem húztam le, de ez már nem változtat a dolgon túl sokat.
Tejföl van 375 és 450 grammos is. Abból ki lehet mérni ami kell a sütikhez.
Mi mindig a kilós árat nézzük, ráadásul újabban kötelező kiírni azt is, de előtte is mindig kiszámoltuk. Így nem tudom mire jó ez a méret változtatgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!