Bankkártya adatokkal pénzt elemelni a számláról lehetséges? Hogyan?
Egy ismerősöm kezébe került a bankkártyám. Attól tartok lejegyzetelte az adatokat róla (név, szám, lejárati dátum, kód stb.)
Vissza tud vele élni? Ha igen, hogya? Letud venni pénzt a számlámról a fenti információ birtokában?
" jogosulatlanul leemelnek róla pénzt"
Nem értem hogyan tudna róla jogosulatlanul leemelni?
A netbankomba nem tud belépni, ahhoz megerősítési kód szükséges.
Interneten tud vele rendelni, de az visszakereshető a kézbesítési cím alapján... úgy tűník nekem nem lesz baj. :)
Az is jogosulatlan leemelés szerintem.
Amúgy hiába keresed vissza cím alapján, akkor majd mit mondasz, hogy mivel ezt a számodra tök felesleges cuccot a te pénzedből rendelte, most elviszed? Mert a kereskedőt nem fogja érdekelni, hogy milyen mizéria van köztetek, meg a bankot sem annyira, mivel a bankkártyás tranzakciók visszavonása arra az esetre van, ha a kereskedő járna el tisztességtelenül.
Kinek? Rendeltél már neten bármit? Vesz magának egy jó drága cuccot a te kártyáddal, természetesen a saját a címére. Ő meg jól elvan azzal.
Vagy olyan dolgoz fizet, amit nem kell kiszállítani. Rengeteg ilyen is van. Pl. szerencsejátékozik egy jót. Utána futhatsz a pénzed után.
Nem azt mondom, hogy jogilag lehetetlen egy ilyen helyzetben utólag bármit tenni, de macerás, és nem biztos, hogy viszont látod a pénzt. Ha nem bízol benne 100%-osan, akkor érdemes inkább letiltani.
Milyen címről beszélsz? Személyes átvétel vagy Pick pack pont vagy csomag pont vagy olyan termék ami nem fizikai (pl film, szoftver)...
Nagyon naiv vagy ha azt hiszed egy netes vásárlással csak fizikai dolgot lehet venni és azt is csak úgy, hogy a csaló lakcimére.
Inkább tiltsd le, ha ennyire nem vagy képben.
"Mert a
kereskedőt nem fogja érdekelni, hogy milyen
mizéria van köztetek, meg a bankot sem
annyira, mivel a bankkártyás tranzakciók
visszavonása arra az esetre van, ha a
kereskedő járna el tisztességtelenül."
Nem csak arra van. De valóban macerás a dolog, viszont nem mindig lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!