Átvehetem-e az ajánlott küldeményt a postán, ha a lakcímkártyám nem az értesítésen szereplő címre szól?
Ma kaptam egy értesítőt a postaládámba, hogy levelem érkezett, amit holnaptól átvehetek a postán. Mivel albérletben lakom, a lakcímkártyám nem arra a címre szól, ahol most lakom, vagyis ahova az értesítőt is kaptam. Érvényes személyi igazolvány, valamint az értesítő bemutatásával átvehetem-e holnap a levelemet a postán, ha csak a lakcímkártyámmal van ez a kis "probléma"? Van-e erre a postán valami szabály, vagy pedig némely postán így is odaadják, máshol pedig nem?
Előre is köszönöm a segítséget, és kérem, hogy csak az írjon, aki teljesen biztos a válaszban, vagy netán van erről személyes tapasztalata is!
"Mivel albérletben lakom"
Ez nem erv, be *kell* jelentened tartozkodasi helykent. Ha nem passzol a cim, nem adjak at.
Van szabály.
Ha a levél/csomag nem a lakcímkártyádon lévő címedre szól, akkor feltétlenül kell az értesítő és a személyid.
(Ha a lakcímedre szól, akkor az értesítő bemutatásától eltekintenek.)
Ettől függetlenül ne hirdesd a postán, hogy nincs odaszóló lakcímkártyád, mert 1) felesleges, 2) nehogy egy túlbuzgó alkalmazott, aki nem ismeri a saját szabályaikat és abban a hitben van, mint az 1-es vagy a 2-es, ne adja ki neked.
Egyébként nem is lenne logikus egy ilyen rendelkezés, ugyanis BÁRHOVA kérhetsz levelet, csomagot, bármit. Akár egy hotelbe is, ha nyaralsz az ország másik végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!