Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jó napot! Kotelezhetnek e 1...

Jó napot! Kotelezhetnek e 1 hónap felmondási időre,1 hónap próbaidő lejárta után és 1 nap próbaidőn felüli munkavegzes után?

Figyelt kérdés
Felmondtam még a próbaidő utolsó napján, elfogadtak, de mivel nincs iroda azt mondják, most rá egy napra,hogy nem érvényes a felmondasom, és mivel bejottem dolgozni, ezért 1 hónapot le kell dolgoznom. Tudom, hogy nincs ember a cégnél, és így akarnak megtartani, mit tehetnek?
2015. nov. 28. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
ha próbaidő lejárta után dolgoztál, akkor igazuk van és le kell töltened a felmondási időt, pláne, hogy gondolom, nem írásban mondtál fel
2015. nov. 28. 12:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod.

Írásban is meg van a felmondási papírom, de azt mondta a főnök, hogy az irodába kell fel vinni, azt pedig csak hétfőn lesz, és tegnap járt le az egy hónap, csak éjszakás voltam, és nem volt már iroda, csak akkor miért nem közölték, hogy ne jöjjek be, nem lesz abból probléma, ha próba idő alatt otthon maradok igazolás nélkül

2015. nov. 28. 12:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

főnököd aláírta, hogy átvette?

minek mentél be dolgozni, ha azonnali hatállyal felmondtál?

2015. nov. 28. 12:15
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem, nem írta alá.

Az nap amikor felmondtam, bent maradtam dolgozni.

Akkor nem tudok semmit ez ellen tenni ugye?

2015. nov. 28. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
megteheted, hogy nem mész be, de ha a cég jogi útra tereli, akkor kötelezhetnek kártérítésre, mondjuk ennek kicsi az esélye
2015. nov. 28. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem, ezt te rontottad el, mert nem vették át a felmondásod írásban.
2015. nov. 28. 12:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. nov. 28. 12:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy felmondás akkor számít közöltnek, ha a másik fél tudomására hozod. A szó elszáll, az írás megmarad. Tehát ajánlott írásban, és úgy, hogy a Te példányod legyen átvételi dátum, aláírással.

Ha fel akarsz mondani, akkor ne olyan időpontra időzítsd, amikor necces az átadás. Nem szabad ilyet csinálni!!!

2015. nov. 30. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!